Vukovar kao područje posebnog pijeteta

S.D.

Vukovar ćemo proglasiti područjem od posebnog pijeteta prema žrtvama – obećao je HDZ u svom predizbornom programu.

Sukladno obećanju, Vlada je na sjednici 17. studenog, koja se održavala u Vukovaru, donijela Odluku o osnivanju Povjerenstva za proglašenje Grada Vukovara mjestom posebnog pijeteta.

Povjerenstvo treba napraviti analizu stanja, svih povijesnih, gospodarskih i demografskih okolnosti i zakonskih propisa te do kraja I. kvartala 2017. izraditi Nacrt prijedloga zakona o proglašenju Grada Vukovara mjestom posebnog pijeteta. U Povjerenstvu su predstavnici nekoliko ministarstava, Hrvatskog instituta za povijest, Hrvatsko memorijalno-dokumentacijsko centra Domovinskog rata te predstavnik Grada Vukovara, a za koordinaciju je zaduženo Ministarstva hrvatskih branitelja.

Na istoj sjednici Vlada je odlučila kako će na Grad Vukovar prenijeti vlasništvo nad gradskim plivalištem, sportskom dvoranom i sportskim igralištem, a Lučkoj upravi Vukovar odobrila je sredstva za sufinanciranje izgradnje komunalnog pristaništa „Marina“ u iznosu od 8.750.000 kuna.

Vlada je, također, objavila da će za program obnove Vodotornja namiriti razliku sredstava koje nisu skupljena donacijama i to do visine od 18,5 milijuna kuna.

Ministarstva je zadužila i da krenu u izradu Programa obnove komunalne i elektroenergetske infrastrukture Grada Vukovara za razdoblje 2017.-2021.


Iz kategorije "Obećanja"

S.D.