Umjesto boljeg standarda, udar na studentske honorare

S.D.

Upravo objavljenim Pravilnikom o porezu na dohodak na vidjelo je izašlo kako će novi Zakon o porezu na dohodak, mijenjan u sklopu porezne reforme, udariti i na učenički i studentski standard. Učenici i studenti će ubuduće morati plaćati porez od 24 posto i pripadajući prirez na sve primitke za rad preko učeničkih i studentskih udruga koji promašuju godišnji iznos od 15.000 kuna.

Ovakvo rješenje u direktnoj je suprotnosti s obećanjima koje je HDZ davao prije izbora, kao što se može provjeriti na ovom linku mladeži HDZ-a.

„Promijenit ćemo porezne granice te ćete moći zaraditi do 50.000 kuna godišnje bez straha od ikakvih dodatnih poreza“, obećali su i prekršili.

Tvrdili su tada i kako će poništiti odredbu prethodne vlade po kojoj roditelji gube pravo na olakšicu ako njihov student zaradi godišnje više od 13.000 kuna.

Predizborni program za mlade pod nazivom „Biraj bolju budućnost“ koji je uz medijsku pompu predstavljen 22. kolovoza u međuvremenu je nestao s interneta.

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Želite nas upozoriti na neodgovorno ponašanje političara? Pišite nam na info@faktograf.hr ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.


Iz kategorije "Obećanja"