Aktualno

Demanti: “Prosvjed je organizirala Inicijativa Hrvatska protiv Istanbulske, a ne Inicijativa Istina o Istanbulskoj”

HINA/ Damir SENČAR/ ds

Građanska inicijativa Hrvatska protiv Istanbulske poslala nam je demanti nakon objave teksta pod naslovom “Tajni plan obiteljaša: Žele zabraniti razvod, pobačaj, kontracepciju, prenatalnu dijagnostiku…”. Tvrde da smo u tekstu krivo naveli tko je bio organizator prosvjeda protiv ratifikacije Istanbulske konvencije. Ostale navode iz teksta nisu demantirali. Demanti, koji potpisuje Marija Burazer, objavljujemo u cijelosti, bez uredničkih intervencija:

“Poštovani,

na Vašem portalu Faktograf.hr, pod naslovom “Tajni plan obiteljaša: žele zabraniti pobačaj, kontracepciju, prenatalnu dijagnostiku” objavljena je netočna informacija koju Vas molimo da ispravite u cilju točnog informiranja javnosti. U gornjem članku navedeno je da je organizator velikog subotnjeg prosvjeda u Zagrebu građanska inicijativa Istina o Istanbulskoj čiji je koordinator gđa Pavlović što nije točno. Organizator subotnjeg prosvjeda u Zagrebu i prosvjeda koji se održava u Splitu u četvrtak,12.4.2018. u 18 sati je građanska inicijativa Hrvatska protiv Istanbulske konvencije koja okuplja brojne građane, udruge i organizacije, od kojih je jedna i Istina o Istanbulskoj. Hrvatska protiv Istanbulske konvencije okuplja širok raspon hrvatskih građana kojima je zajednički nazivnik da se protive ratifikaciji Istanbulske konvencije. Molimo Vas da objavite ovaj demanti te ispravite sve neistine u tekstu koje proizlaze iz netočnog predstavljanja organizatora prosvjeda.

S poštovanjem,
Marija Burazer
[email protected]
Koordinatorica GI Hrvatska protiv Istanbulske konvencije”.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.