Demanti: “Prosvjed je organizirala Inicijativa Hrvatska protiv Istanbulske, a ne Inicijativa Istina o Istanbulskoj”

Faktograf.hr

Građanska inicijativa Hrvatska protiv Istanbulske poslala nam je demanti nakon objave teksta pod naslovom “Tajni plan obiteljaša: Žele zabraniti razvod, pobačaj, kontracepciju, prenatalnu dijagnostiku…”. Tvrde da smo u tekstu krivo naveli tko je bio organizator prosvjeda protiv ratifikacije Istanbulske konvencije. Ostale navode iz teksta nisu demantirali. Demanti, koji potpisuje Marija Burazer, objavljujemo u cijelosti, bez uredničkih intervencija:

“Poštovani,

na Vašem portalu Faktograf.hr, pod naslovom “Tajni plan obiteljaša: žele zabraniti pobačaj, kontracepciju, prenatalnu dijagnostiku” objavljena je netočna informacija koju Vas molimo da ispravite u cilju točnog informiranja javnosti. U gornjem članku navedeno je da je organizator velikog subotnjeg prosvjeda u Zagrebu građanska inicijativa Istina o Istanbulskoj čiji je koordinator gđa Pavlović što nije točno. Organizator subotnjeg prosvjeda u Zagrebu i prosvjeda koji se održava u Splitu u četvrtak,12.4.2018. u 18 sati je građanska inicijativa Hrvatska protiv Istanbulske konvencije koja okuplja brojne građane, udruge i organizacije, od kojih je jedna i Istina o Istanbulskoj. Hrvatska protiv Istanbulske konvencije okuplja širok raspon hrvatskih građana kojima je zajednički nazivnik da se protive ratifikaciji Istanbulske konvencije. Molimo Vas da objavite ovaj demanti te ispravite sve neistine u tekstu koje proizlaze iz netočnog predstavljanja organizatora prosvjeda.

S poštovanjem,
Marija Burazer
hrvatskaprotivistanbulske@gmail.com
Koordinatorica GI Hrvatska protiv Istanbulske konvencije”.

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Želite nas upozoriti na neodgovorno ponašanje političara? Pišite nam na info@faktograf.hr ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.


Iz kategorije "Aktualno"