Nada Šikić

J.Š.

Biografija

Rođena je 1955. u Slavonskom Brodu. Po struci je primarijus.

Nada Šikić osnovnu i srednju školu završila je u Slavonskom Brodu. Medicinski fakultet završila je u Zagrebu, te specijalizirala neurologiju. Na istom fakultetu završila je i poslijediplomski s područja Onkologije te doktorski studij s područja biomedicine i zdravstva, znanstveno polje kliničke medicinske znanosti/neurologija.

U svom životopisu navodi da je imenovana znanstvenim suradnikom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta na području biomedicine i zdravstva te je docent Sveučilišta u Zagrebu i profesor Veleučilišta u Zagrebu na istom području.

U direktnom kliničkom radu u zdravstvu Šikić je bila zaposlena 25 godina, i kao djelatnik i kao rukovoditelj. Osam godina radnog iskustva stekla je kao sudska vještakinja za potrebe Županijskog suda u Zagrebu, a deset godina je radila u nastavnom zvanju na Sveučilištu u Zagrebu i Mostaru, te Veleučilištu u Zagrebu i Mostaru. U sustavu mirovinskog osiguranja radi od 2007. i to 3 godine kao član Povjerenstva za reviziju nalaza i mišljenja o invalidnosti, a 6 mjeseci i kao predsjednica istog Povjerenstva imenovanog od Vlade RH. Dvije godine radila je kao predstavnica RH u Upravnom odboru socijalno-mirovinske asocijacije EUMSS, svih zemalja članica EU, a dvije godine kao načelnica Odjela za medicinsko vještačenje u postupku žalbe HZMO-a za RH.
Od 1. siječnja 2015. obnaša dužnost višeg vještaka u Zavodu za vještačenje i profesionalnu rehabilitaciju.

Pobjedom Domoljubne koalicije na parlamentarnim izborima 2015. postaje ministricom rada i mirovinskog sustava.

U životopisu navodi kako je objavila preko 40 znanstvenih i stručnih radova te sedam javnih predavanja.

Imovinska kartica

Ministrica Šikić prijavila je mjesečnu plaću od 16.137,84 kune neto. Nije kreditno zadužena, a ne posjeduje ni nekretnine ni pokretnine. Uštedjela nije ništa.

Poslovne veze

Osim već navedenog u biografiji, Nada Šikić radila je i kako odjelni liječnik u Poliklinici Suvag. Nije navedeno u kojem razdoblju.

Afere

Do sada nema zabilježenih afera. Pažnju javnosti privukla je izjavom u Dnevniku Nove TV, kada je izjavila da ne zna odakle dolazi novac kojim se puni državni proračun. U razgovoru za Tportal dodala je kako u tome ne vidi ništa sporno i da “nije njena dužnost da to zna”.