Milanović: U HDZ-ovoj koaliciji su obožavatelji Ante Pavelića

Petar Vidov

“Nas prozivaju da komentiramo fantomsku koaliciju u budućnosti (s HDSSB-om), a HDZ je stranka koja je već u koaliciji s HČSP-om. To treba ponoviti jer je to stranka koja veliča Antu Pavelića, to su njihovi koalicijski partneri i s njima su na listi”, izjavio je Zoran Milanović (Hina).

Luka Podrug, politički tajnik HČSP-a, na 11 je mjestu liste HDZ-ove koalicije u X. izbornoj jedinici. Također, HČSP je i na svojim internetskim stranicama objavio da na izbore izlazi u sklopu HDZ-ove Domoljubne koalicije.

Da se doista radi o stranci koja veliča ustašku NDH i njenog poglavnika Antu Pavelića, vidljivo je i na službenim stranicama HČSP-a. Na njoj se tako može pronaći objava povodom 120. obljetnice Pavelićevog rođenja, a članovi ove stranke odanost ustaškom zločincu iskazivali su i polaganjem cvijeća na grb njegovih roditelja (Slobodna Dalmacija), te pohađanjem crkvenih misa u Pavelićevu čast (Index.hr).

Sklonost ustaštvu demonstrirao je i sam Podrug, kandidat na listi HDZ-ove koalicije. On je tako javno priznao da je “zaslužan” za isticanje ustaškog pozdrava “Za dom spremni” na spomeniku poginulim pripadnicima HOS-a u Splitu (Slobodna Dalmacija), a na splitskom groblju je 10. travnja 2006. godine slavio uspostavu NDH poručivši da se radi o “danu kojeg svaki normalan Hrvat poštuje i slavi jer je to dan koji se uspoređuje s rođendanom djeteta” (Lupiga.com).

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Želite nas upozoriti na neodgovorno ponašanje političara? Pišite nam na info@faktograf.hr ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.


Iz kategorije "Ocjena točnosti"