Faktograf.hr

Samo činjenice

Impressum

Nakladnik:

Gong, Ulica Valentina Vodnika 4, Zagreb*

*Pri Agenciji za elektroničke medije u tijeku je proces prijenosa nakladništva na Faktograf – udrugu za informiranu javnost, Ulica Franje Petračića 6, Zagreb

Glavni urednik:

Petar Vidov
[email protected]

Zamjenica glavnog urednika:

Sanja Despot
[email protected]

Novinarke:

Ana Benačić

Gabrijela Galić

Matea Grgurinović

Melita Vrsaljko

Urednica komunikacija:

Ivana Živković
[email protected]

Izvršna direktorica udruge Faktograf:

Ana Brakus
[email protected]

Faktografov tim

Članice i članovi Faktografovog tima nepristrani su u svom radu, nisu članovi političkih stranaka, niti su na bilo koji način politički aktivni.

Ana Benačić

Ana Benačić je autorica na portalu Faktograf. Dobitnica je stipendija Ministarstva kulture te stipendije Balkan Fellowship for Journalistic Excellence iz 2012. Radila je na portalu Danas.hr, a s kolegicom Jelenom Šimac dobitnica je nagrade Marija Jurić Zagorka za internetsko novinarstvo. Radila je i za portal N1 televizije, Lupiga.com, Index.hr, a surađivala je s nizom medija – strukovnog Novinara, Hrvatskog radija, portala Bilten, OCCRP-ja…

Jelena Berković

Jelena Berković je savjetnica u Faktografu. Radila je kao izvršna direktorica Gonga od 2015. godine, kada je Faktograf pokrenut, do 2020. godine. Prethodno je radila kao novinarka i urednica na Radiju 101, bila glavna urednica u Studentskom listu REVOLT te autorica u drugim medijima. Diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i magistrirala Globalne politike na London School of Economics and Political Science. Bila je suosnivačica Zbora istraživačkih novinara Hrvatskog novinarskog društva, a 2001. dobila je HND-ovu nagradu Marija Jurić Zagorka za radijsko novinarstvo.

Ana Brakus

Ana Brakus je izvršna direktorica udruge Faktograf. Između 2018. i 2021. bila je autorica i urednica na portalu Faktograf.hr. Od 2013. do 2016. radila je kao novinarka i urednica na feminističkom portalu Libela.org. Dvije godine kao novinarka provela je u zagrebačkom tjedniku Novosti. Surađivala je s brojnim medijima u Hrvatskoj i regiji. Članica je Zbora istraživačkih novinara Hrvatskog novinarskog društva. Diplomirala je politologiju na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Sanja Despot

Sanja Despot je zamjenica glavnog urednika i autorica na portalu Faktograf. Diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti. Radila je u redakcijama vodećih hrvatskih dnevnih novina poput Novog lista, Jutarnjeg lista i Večernjeg lista te u redakcijama magazina Tjednik i Forum.tm. Bavi se temama iz unutarnje i vanjske politike, funkcioniranjem državnih institucija te temama vezanim uz zaštitu ljudskih prava. Dobitnica je nagrade Marija Jurić Zagorka za pisano novinarstvo.

Gabrijela Galić

Gabrijela Galić autorica je na portalu Faktograf. Novinarstvom se počela baviti u dnevniku Slobodna Dalmacija, a od 1993. do 2019. radila je u Novom listu. Bavi se gospodarstvom, tržištem rada i politikom plaća te političkim temama.

Matea Grgurinović

Matea Grgurinović je autorica na portalu Faktograf. Dobitnica je stipendije Reporting Democracy BIRN-a za 2020. Od 2019. do 2021. radila je na portalu N1 Televizije, a honorarno je surađivala s nizom medija. Posebno se bavi siromaštvom, stambenim politikama i beskućništvom. Dobitnica je nagrade Svjetionik za dostojanstveno izvještavanje o siromaštvu za 2017. godinu. Magistrirala je engleski i ruski jezik, uči kineski.

Petar Vidov

Petar Vidov je glavni urednik i autor na portalu Faktograf.hr te zamjenik izvršne direktorice udruge Faktograf. Od 2006. do 2015. godine radio je kao novinar i urednik na portalu Index.hr. Surađuje s tjednikom Novosti i neprofitnim internetskim portalom Lupiga.com. Član je Zbora istraživačkih novinara Hrvatskog novinarskog društva (HND). Autor je publicističke knjige “Opasne priče” i koautor istraživačke studije “Zarobljavanje plinom”.

Melita Vrsaljko

Melita Vrsaljko autorica je na portalu Faktograf. Za vrijeme studija novinarstva na Fakultetu političkih znanosti dobila je stipendiju Ministarstva kulture za tekstove o deinstitucionalizaciji te, u okviru projekta Media against hate, sudjelovala na radionici medijske pismenosti koja se 2017. godine održala u Beču. Pisala je za neprofitni portal Forum.tm te radila na RTL televiziji i Al Jazeeri Balkans.

Ivana Živković

Ivana Živković urednica je komunikacija na portalu Faktograf.hr. Od 2015. do 2018. godine radila je kao televizijska novinarka na HRT-u. Od 2018. do 2020. godine radila je na portalu N1 televizije. Članica je Hrvatskog novinarskog društva. Diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

 

Sav sadržaj na stranici Faktograf.hr dostupan je za prenošenje uz poveznicu na izvor u skladu s Creative Commons 2.0 licencom.

Objavljivanje ispravaka i odgovora provodit će se u skladu sa Zakonom o medijima. Svatko ima pravo od glavnog urednika zahtijevati da bez naknade objavi ispravak objavljene informacije kojom su bila povrijeđena njegova prava ili interesi. Svrha ispravaka je ispravljanje netočne ili nepotpune informacije. Objava ispravka može se zahtijevati u roku od 30 dana od objave informacija. Informacije o potrebi za objavljivanjem ispravka pošaljite na opći kontakt mail.

Faktograf.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice Faktograf.hr slažete se s korištenjem kolačića.