Ocjena točnosti

Kovačić: MOST je i dalje cijeli

“I dalje smo cijeli. Sada su konzultacije kod predsjednice Republike i mi i dalje stojimo pri svojim stavovima. Bitne su nam reforme i čekamo pisana očitovanja SDP-a i HDZ-a. Stojimo i dalje pri reformskoj Vladi, a ukoliko se obje stranke slažu sa svim, ne vidim zašto je ne bi bilo”, izjavio je gradonačelnik Omiša i član MOST-a Ivan Kovačić nakon sastanka Nacionalnog vijeća MOST-a održanog u četvrtak, dok su istovremeno na Pantovčaku trajale konzultacije o mandataru (Hina).

No, tvrdnja da je MOST “i dalje cijeli” nema uporište ni u činjenicama, a ni u izjavama Kovačićevog kolege, gradonačelnika Metkovića i lidera MOST-a Bože Petrova.

Na parlamentarnim izborima MOST-ova je lista, podsjećamo, osvojila 19 mjesta u Saboru. Trenutno, međutim, mogu sa sigurnošću računati samo na 16 ruku. Potvrdio je to nakon konzultacija s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović na Pantovčaku i sam Petrov.

“MOST predstavlja 16 glasova, do kraja vikenda ćemo znati kome će se prikloniti Rusak i Petrijevčanin”, kazao je Petrov (Index.hr).

Prgomet s dvije zastupnice osnovao stranku, Petrina nezadovoljan

Referirao se pritom na stranku Hrid koju je Drago Prgomet osnovao zajedno s još dvije zastupnice izabrane na listi MOST-a – Gordanom Rusak i Irenom Petrijevčanin Vuksanović. (Večernji list). I Prgomet je, podsjećamo, izvorno bio među 19 MOST-ovih izabranih zastupnika, ali Petrov se ovog bivšeg HDZ-ovca odrekao nakon što su novinari snimili njegov “tajni” sastanak sa Zoranom Milanovićem (Index.hr).

Mogućnost daljnjeg raskola MOST-a navijestio je ranije ovog tjedna Stipe Petrina u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.

“Stvari su sasvim jasne: 75 posto ljudi bi radije išlo s koalicijom Hrvatska raste, a Božo Petrov to ne smije, i zato još nema odluke. Stalno govori kako ga SDP i Zoran Milanović napadaju u medijima, a nitko osim njega to ne vidi. Pitao sam ga gdje je to vidio, pa na Radmanovoj televiziji (HRT) je usred kampanje dvaput bio gost u Nedjeljom u 2. Je, je, veli, ali na Novoj TV. Ma dajte, da Božo Petrov nije nečiji nego svoj projekt, već bi se znalo s kim se ide u koaliciju i u koje reforme”, ispričao je Petrina.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.