Ne, ova djevojka ne želi da joj čestitate rođendan

A. Br.

S Facebook stranice „Volim te BiH“  status sadržaja „Danas je moj rođendan…a ja sam tako sama..Moja majka je rekla da mi niko neće ..sretan rođendan,, i podijeliti na svoj zid, jer sam invalid. Mogu li bar ovdje imati vaše čestitke? Ako se ne sramite, mene invalida?“, uz fotografiju koja prikazuje mladu djevojku s protezom na desnoj nozi, podijeljen je preko 400 puta. Pod statusom i pripadajućom fotografijom nalazi se i više od tisuću i pol komentara.

Objavljeni status uz ovu fotografiju očita je fabrikacija. Naime, koristeći se alatima za pretragu fotografija, poput RevEye Reverse Image Searcha, utvrdili smo da se ista fotografija koristila na brojnim web-stranicama, a najčešće ruskim.

Ista i druge fotografije iste osobe pojavljuju se i na fetišističkoj stranici Eva Amputee. Upravo je ta stranica najvjerojatnije izvorište ove fotografije.

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Želite nas upozoriti na neodgovorno ponašanje političara? Pišite nam na info@faktograf.hr ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.


Iz kategorije "Provjera točnosti"