Severinu i Jutarnji list koriste za reklamiranje svog proizvoda

S.D.

Facebookom se počeo širiti link koji naizgled prenosi ekskluzivni intervju Severine dan Jutarnjem listu, a koji je navodno objavljen 13. lipnja 2019. na stranicama rubrike Spektakli.

Navodni intervju toliko je nepismeno napisan da se autori nisu potrudili niti da shvate kojem se čitateljstvu obraćaju, već u uvodu konstatiraju kako pišu za one koji „vole ostati u toku s najnovijim vijestima u Rumunjskoj“.

U ekskluzivnom razgovoru koji je „ispitivač“ vodio sa Severinom saznaje se da je njen brak u krizi zbog revolucionarnog novog sredstva za mršavljenje u vidu aktivnog crnog ugljena. Vjerno prenesena stranica Jutarnjeg lista, klikom na bilo koju od rubrika ponovno vodi do reklame za isti proizvod.

Osim nepismenosti samog teksta, da je riječ o lažnom predstavljanju vidljivo je i iz same domene. Dok na Jutarnjem listu u URL-u rubrike stoji https://www.jutarnji.hr/spektakli/, u URL-u ovog lažnjaka navodi se „beautifulrightwingworker.website“.

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Želite nas upozoriti na neodgovorno ponašanje političara? Pišite nam na info@faktograf.hr ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.


Iz kategorije "Provjera točnosti"