Razotkriveno

Severinu i Jutarnji list koriste za reklamiranje svog proizvoda

Facebookom se počeo širiti link koji naizgled prenosi ekskluzivni intervju Severine dan Jutarnjem listu, a koji je navodno objavljen 13. lipnja 2019. na stranicama rubrike Spektakli.

Navodni intervju toliko je nepismeno napisan da se autori nisu potrudili niti da shvate kojem se čitateljstvu obraćaju, već u uvodu konstatiraju kako pišu za one koji „vole ostati u toku s najnovijim vijestima u Rumunjskoj“.

U ekskluzivnom razgovoru koji je „ispitivač“ vodio sa Severinom saznaje se da je njen brak u krizi zbog revolucionarnog novog sredstva za mršavljenje u vidu aktivnog crnog ugljena. Vjerno prenesena stranica Jutarnjeg lista, klikom na bilo koju od rubrika ponovno vodi do reklame za isti proizvod.

Osim nepismenosti samog teksta, da je riječ o lažnom predstavljanju vidljivo je i iz same domene. Dok na Jutarnjem listu u URL-u rubrike stoji https://www.jutarnji.hr/spektakli/, u URL-u ovog lažnjaka navodi se „beautifulrightwingworker.website“.

Facebook
Twitter
Live blog
Dezinformacije o koronavirusu

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.