“Lidl HR” lažna je stranica, ne nasjedajte na prevaru

A. Br.

Lažan oglas Facebook stranice „Lidl HR“ izazvao je veliki broj reakcija i dijeljenja na društvenim mrežama.  U manje od 24 sata lažni oglas podijeljen je preko 1000 puta.

„Dobar dan i ove godine kao i prosle, pravimo jednu nagradnu igru sto se tiče Lidl SuperMarketa. Dijelimo 50 vaucera vrednosti 500kn“, napisano je na lažnoj stranici. Sama rečenica sročena je nezgrapno i s gramatičkim pogreškama, a već bi to trebao biti ozbiljan znak upozorenja korisnicima od kojih se dalje traži da lajkaju stranicu i dijele ovu objavu.

Zbog lažnog oglasa i Facebook stranice reagirao je i trgovački lanac Lidl na svojoj službenoj Facebook stranici.

„Poštovani kupci, zbog pojave lažne stranice trgovine Lidl pod nazivom Lidl HR, s kojom se lažno predstavljaju i dijele nagrade, upozoravamo vas kako je ovo JEDINA službena stranica Lidla. Kako bi osigurali svoju vjerodostojnost i zaštitili vas od prijevara, lažna stranica je prijavljena“, napisali su iz Lidla.

Ovo nije prvi put da se Lidl susreće s kreiranjem lažnih stranica i oglasa.  Primjerice, prošle godine kreirana je lažna stranica „Lidl HR“, a njezini kreatori pokušavali su doći do osobnih podataka korisnika i korisnica Facebooka.

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Želite nas upozoriti na neodgovorno ponašanje političara? Pišite nam na info@faktograf.hr ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.


Iz kategorije "Provjera točnosti"