Ocjena točnosti

Bandić: Ministrica se hvali da će predložiti rast plaća za četiri posto u obrazovanju

foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

„Ministrica se hvali da će u rujnu predložiti povećanje plaća za četiri posto u obrazovanju. To je još jedno od sramotnih prijedloga ministarstva znanosti i obrazovanja“, poručio je Milan Bandić najavljujući da će njegova Stranka rada i solidarnosti tražiti da se plaće učitelja i profesora u ovoj godini dignu 10 posto, a idućoj još sedam posto.

Tim prijedlogom stranka traži da se izjednače plaće učiteljima i profesorima u osnovnim i srednjim školama s odgajateljima i pedagozima u zagrebačkim dječjim vrtićima. Pritom Bandić navodi da će sa svojim prijedlogom ići prema svim saborskim klubovima, bez obzira jesu li pozicija ili opozicija, a zatim i prema Saboru i Vladi.

Netočno je, međutim, da Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja predlaže rast plaća prosvjetnih radnika za četiri posto. Prema Vladi je uputila prijedlog za šestpostotnim rastom koeficijenata složenosti poslova, što bi u prosjeku značilo povećanje plaća od 600 kuna u narednih godinu dana.  Taj predloženi rast koeficijenata dogovoren je „u suradnji sa sindikatima, te uz podršku HNS-a“.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.