Razotkriveno

Konzum Hrvatska lažna je stranica, baš kao i njihova nagradna igra

Foto: Konzum Facebook

Objave o nepostojećoj nagradnoj igri objavljene na lažnoj Facebook stranici „Konzum Hrvatska“ šire se tom društvenom mrežom.

„Dragi naši kupci , pošto se ljetu bliži kraj a vi možda niste nikamo otišli , imamo za vas super iznenađenje ! Poklanjamo vam bon u vrijednosti od 2 x 500 ,2 x 1000, 2 x 1500 , 1 x 2000 kuna ! Sve što je potrebno da podijelite, lajk našu stranicu , označite sa – sviđa mi se te komentirajte i označite osobu sa kime biste podijelili nagradu! Dobitnici će biti odabrani 15. Kolovoza !  SRETNO ! VAŠ KONZUM !“, navodi se na lažnoj stranici.

Iako je datum navodnog odabira prošao, ova objava još uvijek se dijeli. Ukupno je na Facebooku podijeljena preko devet tisuća puta.

Na lažnu nagradnu igru reagirao je i Konzum. Na jedinoj službenoj Facebook stranici  upozorili su na lažnu stranicu.

„Dragi fanovi, na društvenim mrežama su ovih dana aktivne lažne nagradne igre sa stranica koje bez dopuštenja koriste Konzum logo i fotografije. Navedene stranice nose sličan naziv te nude novčane nagrade. Ovim putem vas molimo za oprez te da nikako ne šaljete svoje osobne podatke organizatorima tih igara, a pozivamo vas i da ovu informaciju podijelite s prijateljima!“, napisali su.

Ovo upozorenje podijeljeno je tek nešto više od 250 puta.

Faktograf je opširno pisao o lažnim Facebook profilima i stranicama – kako varaju, tko ih kreira i kako se na njima zarađuje – a više možete pročitati ovdje.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.