Nije točno da Thompson nikad nije pjevao u Areni. Na YouTubeu postoji video s davnog nastupa 1999. godine

S.D.

Koncert Đorđa Balaševića u pulskoj Areni portal Direktno.hr  doveo je, iz njima poznatih razloga, u vezu s neodržavanjem koncerta Marka Perkovića Thompsona na istoj lokaciji.

Uz naslov i najavu Balaševićeva koncerta, u članku koji je arhiviran ovdje podsjeća se kako Thompsonu Gradsko poglavarstvo Pule nije dalo suglasnost za koncert 2008. godine, kao ni u godinama koje su uslijedile. Zbog zabrane iz 2008., Thompson i njegov menadžment  čak su podnijeli i tužbu zbog ‘ugroženosti njegovih ljudskih prava i prava na rad’, no spor su izgubili.

„I dok hrvatski pjevač nikad nije nastupio u pulskoj Areni, pjevaču iz Srbije ovo je treći nastup. Prvi put nastupio je 2001., drugi put 2016. godine“, spominje se.

Navod kako Thompson nikad nije nastupio u pulskoj Areni, nije, međutim u potpunosti točan. Gradske vlasti Pule nisu nikada Thompsonu odobrile samostalni koncert, ali on je ipak nastupio na toj lokaciji davne 1999. godine u sklopu manifestacije Hit ljeta, o čemu postoji video koji kruži YouTubeom.

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Želite nas upozoriti na neodgovorno ponašanje političara? Pišite nam na info@faktograf.hr ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.


Iz kategorije "Provjera točnosti"