Razotkriveno

Salata od rajčice i krastavaca neće vas otrovati

Foto: Daniel Kirsch :: Pixabay

Ljetna salata koja kombinira rajčicu i krastavce neće vas otrovati. Naime, društvenim mrežama širi se potpuna dezinformacija da upravo ta kombinacija može uzrokovati „trovanje cijelog tijela“.

„Krastavci i paradajz nisu međusobno kompatibilni i nikada ih ne bi trebali uzimati zajedno. Kad stignu do stomaka i započne proces fermentacije, a to može uzrokovati brojne probavne probleme“, navodi se u tekstu objavljenom na stranici Dozakorisnog.info, a prenesenog na brojnim drugim stranicama.

Raskrinkavanje.ba ranije je pisalo da je riječ o dezinformaciji.

„Važno je napomenuti da u želucu ne može ništa fermentirati jer sadrži hlorovodoničnu kiselinu i jako malo bakterija, što je jedna od funkcija želuca – da sterilizira unesenu hranu prije nego što nastavi svoj put kroz probavni trakt“, napisali su.

Mitovi i zablude o štetnosti rajčica šire se zapravo već stoljećima, od njihova pojavljivanja na europskom tlu.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.