Unatoč obmanjujućim naslovima, Tarik Filipović ne seli u Kanadu

A. Br.

Nekoliko različitih portala objavilo je vijest obmanjujućeg naslova o putovanju Tarika Filipovića i njegove obitelji u Kanadu.  Tako je portal Dnevno objavio tekst naslovljen „ MA JE LI MOGUĆE? Tarik Filipović s obitelji odlazi u Kanadu!“, a Zagreb.info  „Trbuhom za kruhom: Tarik Filipović s obitelji odlazi u Kanadu“.

U prvim rečenicama obaju tekstova jasno je da je riječ tek o kratkom i poslovnom putovanju tog glumca. Uostalom, oba su portala prenijela vijest Tportala. Izvorna vijest korektno je naslovljena „Tarik Filipović odlazi na turneju u Kanadu: ‘Ovo je dokaz da se može postići i puno više’“

“Putujemo djeca, supruga, koja ondje ima sestru, i ja u Toronto te ću 7. rujna imati predstavu u Regent Theatreu. Nadam se da ću dobrom predstavom otvoriti vrata za buduća gostovanja. Gušt mi je nastupati pred našim ljudima koji su u dijaspori više navikli ići na koncerte pa ih na ovaj način navikavamo i na kazalište”, rekao je Tarik Filipović za tportal.

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Želite nas upozoriti na neodgovorno ponašanje političara? Pišite nam na info@faktograf.hr ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.


Iz kategorije "Provjera točnosti"