Ocjena točnosti

Milan Bandić: U Suhopolju sam osvojio titulu prvaka u oranju

foto HINA /Zvonimir KUHTIĆ/ zk

„Deset godina sam orao s djedom, a u Suhopolju sam osvojio titulu prvaka u oranju, ali mi ne bi palo na pamet da u Suhopolju uzmem plug da nisam s djedom orao deset godina. Da ste ikad potpisali i vidjeli memorandum, ne bi radili cirkus deset dana od toga“, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

To je dio njegova odgovora na upit SDP-ove Vesne Nađ koja ga je na aktualnom satu zagrebačke Gradske skupštine upitala je li  verzija Memoranduma o razumijevanju između Grada Zagreba i tvrtke Eagle Hills o gradnji projekta „Zagreb City“ konačna jer je „ispravljano na nekoliko mjesta i to ne samo tekstualno, nego i u brojevima članaka“.

Tvrdnja zagrebačkog gradonačelnika da je u Suhopolju osvojio titulu prvaka u oranju nije točna.

Suhopolje je bilo domaćin dva državna natjecanja u oranju. Na osmom državnom prvenstvu održanom 2010. godine, u kategoriji pluga ravnjaka natjecalo se 16 orača, a u kategoriji pluga premetnjaka 14 orača. Niti jedan od njih nije bio Milan Bandić. Pobjednici natjecanja u te dvije kategorije bili su Mario Spudić i Tomislav Kuharić.

Pet godina kasnije Suhopolje je bilo domaćin 13. državnog natjecanja u oranju na kojem su natjecatelji pokazali vještinu oranja ne samo u kategorijama plugova premetnjaka i ravnjaka već i u kategoriji orača konjskim zapregama. Titule su osvojili Ivan Dugaja, Goran Šebalj i Radivoj Rekić. Zagrebački gradonačelnik, koji je i počasni član Udruge orača Grada Zagreba, bio je jedan od uzvanika na tom natjecanju.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.