Milan Bandić: U Suhopolju sam osvojio titulu prvaka u oranju

G. G.

„Deset godina sam orao s djedom, a u Suhopolju sam osvojio titulu prvaka u oranju, ali mi ne bi palo na pamet da u Suhopolju uzmem plug da nisam s djedom orao deset godina. Da ste ikad potpisali i vidjeli memorandum, ne bi radili cirkus deset dana od toga“, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

To je dio njegova odgovora na upit SDP-ove Vesne Nađ koja ga je na aktualnom satu zagrebačke Gradske skupštine upitala je li  verzija Memoranduma o razumijevanju između Grada Zagreba i tvrtke Eagle Hills o gradnji projekta „Zagreb City“ konačna jer je „ispravljano na nekoliko mjesta i to ne samo tekstualno, nego i u brojevima članaka“.

Tvrdnja zagrebačkog gradonačelnika da je u Suhopolju osvojio titulu prvaka u oranju nije točna.

Suhopolje je bilo domaćin dva državna natjecanja u oranju. Na osmom državnom prvenstvu održanom 2010. godine, u kategoriji pluga ravnjaka natjecalo se 16 orača, a u kategoriji pluga premetnjaka 14 orača. Niti jedan od njih nije bio Milan Bandić. Pobjednici natjecanja u te dvije kategorije bili su Mario Spudić i Tomislav Kuharić.

Pet godina kasnije Suhopolje je bilo domaćin 13. državnog natjecanja u oranju na kojem su natjecatelji pokazali vještinu oranja ne samo u kategorijama plugova premetnjaka i ravnjaka već i u kategoriji orača konjskim zapregama. Titule su osvojili Ivan Dugaja, Goran Šebalj i Radivoj Rekić. Zagrebački gradonačelnik, koji je i počasni član Udruge orača Grada Zagreba, bio je jedan od uzvanika na tom natjecanju.

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Želite nas upozoriti na neodgovorno ponašanje političara? Pišite nam na info@faktograf.hr ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.


Iz kategorije "Ocjena točnosti"