Razotkriveno

Ne, na koncertu Rite Ore u Zadru nije bilo 60 tisuća ljudi

Foto: WikiMedia Commons

Britanska pjevačica Rita Ora na svojem Facebook profilu lažno tvrdi kako je na njezinom koncertu u Zadru bilo čak 60 tisuća ljudi.

– 60.000 u Hrvatskoj. Hvala, bilo mi je super – napisala je Rita Ora i zahvalila Jurju Zigmanu, modnom dizajneru iz Hrvatske, na kreaciji koju je nosila na koncertu. Isti sadržaj Rita Ora podijelila je i na svojem Instagramu.

Na koncertu je  zapravo bilo oko 5500 ljudi. Štoviše, kako navodi Jutarnji list, ni šest potpuno ispunjenih dvorana u Višnjiku, čiji je kapacitet oko 9000 gledatelja za koncerte, ne bi bilo dovoljno da se dosegne takva brojka.

Koncert Rite Ore izbio je iz gradskog proračuna nešto više od 720 tisuća kuna.

Naime, nakon koncerta Zadarska gradska tvrtka Višnjik poslala je medijima dopis s preliminalnim troškovima oko koncerta pjevačice Rite Ore, izvijestio je Zadarski.hr.

Prema tim podacima, prihod od prodaje karata iznosi 1,113.890 kuna, prihodi od sponzora i suorganizatora i marketinga 862 tisuće kuna, što je ukupno 1,975 milijuna kuna, napisali su.

„Vidljivo je kako je razlika između samog prihoda i rashoda 724 tisuće kuna, a za sam koncert podijeljeno je 900 karata i to medijima, poslovnim partnerima, suorganizatorima i sponzorima“, napisano je u priopćenju koje potpisuje direktor Višnjika Denis Karlović.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.