“Lidl-Hrvatska” lažna je stranica

A. Br.

Lažna stranica „Lidl-Hrvatska“ obmanjuje korisnike društvene mreže Facebook, pretvarajući se da će sretim dobitnicima dodijeliti bonove u vrijednosti od tisuću i petsto kuna. Međutim, sudeći prema komentarima, u trenutku kada ih kontaktirate u inbox, administratori stranice traže fotografije osobne iskaznice i druge privatne podatke. Savjetujemo da ukoliko ste sudjelovali u ovoj lažnoj nagradnoj igri i svoje osobne podatke poslali administratorima stranice da se obratite policiji.

„Povodom godisnjice nase kompanije oraganiziramo nagradnu igru u kojoj dodjeljujemo 30 bonova u vrejdnosti od 1500 kn. Da bi ste ucestvovali u nagrdnoj igri potrebno je da; 1.Like objavu 2.Podjelite objavu 3.Napisete broj od 1 do 1000 u inbox“, navodi se u objavi na stranici „Lidl- Hrvatska“. Sama rečenica sročena je nezgrapno i s gramatičkim pogreškama, a već bi to trebao biti ozbiljan znak upozorenja korisnicima od kojih se dalje traži da lajkaju stranicu i dijele ovu objavu.

Na postojanje lažne stranice ranije jutros reagirao je i Lidl, sa svoje jedine službene stranice „Lidl Hrvatska“.

„Poštovani kupci, zbog pojave lažne stranice trgovine Lidl pod nazivom Lidl-Hrvatska, s kojom se lažno predstavljaju i dijele nagrade, upozoravamo vas kako je ovo JEDINA službena stranica Lidla. Kako bi osigurali svoju vjerodostojnost i zaštitili vas od prijevara, lažna stranica je prijavljena“, napisali su.

Faktograf je ranije pisao opširno pisao o lažnim Facebook profilima i stranicama – kako varaju, tko ih kreira i kako se na njima zarađuje – a više možete pročitati ovdje.

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Želite nas upozoriti na neodgovorno ponašanje političara? Pišite nam na info@faktograf.hr ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.


Iz kategorije "Provjera točnosti"