Razotkriveno

“Lidl-Hrvatska” lažna je stranica

Foto: Lidl Hrvatska

Lažna stranica „Lidl-Hrvatska“ obmanjuje korisnike društvene mreže Facebook, pretvarajući se da će sretim dobitnicima dodijeliti bonove u vrijednosti od tisuću i petsto kuna. Međutim, sudeći prema komentarima, u trenutku kada ih kontaktirate u inbox, administratori stranice traže fotografije osobne iskaznice i druge privatne podatke. Savjetujemo da ukoliko ste sudjelovali u ovoj lažnoj nagradnoj igri i svoje osobne podatke poslali administratorima stranice da se obratite policiji.

„Povodom godisnjice nase kompanije oraganiziramo nagradnu igru u kojoj dodjeljujemo 30 bonova u vrejdnosti od 1500 kn. Da bi ste ucestvovali u nagrdnoj igri potrebno je da; 1.Like objavu 2.Podjelite objavu 3.Napisete broj od 1 do 1000 u inbox“, navodi se u objavi na stranici „Lidl- Hrvatska“. Sama rečenica sročena je nezgrapno i s gramatičkim pogreškama, a već bi to trebao biti ozbiljan znak upozorenja korisnicima od kojih se dalje traži da lajkaju stranicu i dijele ovu objavu.

Na postojanje lažne stranice ranije jutros reagirao je i Lidl, sa svoje jedine službene stranice „Lidl Hrvatska“.

„Poštovani kupci, zbog pojave lažne stranice trgovine Lidl pod nazivom Lidl-Hrvatska, s kojom se lažno predstavljaju i dijele nagrade, upozoravamo vas kako je ovo JEDINA službena stranica Lidla. Kako bi osigurali svoju vjerodostojnost i zaštitili vas od prijevara, lažna stranica je prijavljena“, napisali su.

Faktograf je ranije pisao opširno pisao o lažnim Facebook profilima i stranicama – kako varaju, tko ih kreira i kako se na njima zarađuje – a više možete pročitati ovdje.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.