Stranica Narodne novine neće vam pokloniti ‘brvnaru’

A. Br.

Facebook stranica “Narodne novine” (arhivirana ovdje) već nekoliko dana čitatelje obmanjuje lažnim nagradnim igrama u kojima im navodno poklanjaju “brvnare” i drvene montažne kućice. Njihove objave podijeljene su više tisuća puta, a samu stranicu prati gotovo 200 tisuća ljudi.

U objavama od korisnika Facebooka traže da lajkaju i prate njihovu stranicu i različite Facebook grupe, označe Facebook prijatelje, a na na kraju objave pišu:  “molimo vas da na dan proglašenja pobednika budete strpljivi”.

Na jednoj od objava (arhiviran ovdje) naznačeno je da im je sponzor “Brvnare Džaja – Šipovo”. Napominjemo da se ni na navedenoj “sponzorskoj ” stranici ne nalaze detaljni podatci o vlasnicima stranice, odnosno tvrtke. Ipak, osoba koja se javlja na kontakt telefon označene stranice i navodnog sponzora tvrdi da nema nikakve veze s tom nagradnom igrom.

“Nagradna igra? Skupljaju lajkove za svoju stranicu. Nisu nas pitali da nas označe na stranici kao spozora i ne dijelimo nikakve kućice”, rečeno je Faktografu.

Same fotografije koje administratori ove stranice prikupljene su s različitih internetskih stranica, ali i oglasnika poput Njuškala.

Faktograf je opširno pisao o lažnim Facebook profilima i stranicama – kako varaju, tko ih kreira i kako se na njima zarađuje – a više možete pročitati ovdje.

 

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Želite nas upozoriti na neodgovorno ponašanje političara? Pišite nam na info@faktograf.hr ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.


Iz kategorije "Provjera točnosti"