Nekategorizirano

Odgovor Ministarstva gospodarstva na upit o dodjeli europskih sredstava portalu Dnevno.hr

Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava „Www vaučeri za MSP-ove“ objavljen je s ciljem poticanja MSP-ova na primjenu i poboljšanje mrežnih rješenja u prezentiranju i prodaji proizvoda i usluga. Svrha Poziva je jačanje tržišne pozicije i povećanje konkurentnosti MSP-ova poboljšanom primjenom mrežnih marketinških rješenja. Putem ovog Poziva se sredstvima Fonda za regionalni razvoj sufinanciraju prihvatljive aktivnosti koje obuhvaćaju izradu, odnosno unaprjeđenje mrežnih domena koje se odnose na poslovne web stranice te na računalna i mobilna mrežna rješenja namijenjena trgovini putem interneta.

Na natječaj su se mogle prijaviti pravne ili fizičke osobe definirane kao mikro, malo ili srednje poduzeće, a koje djeluju u prihvatljivim sektorima. Pritom su uvjetima Poziva bili isključeni sektori poslovanja nekretninama, djelatnosti kockanja i klađenja, financijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja, trgovanja ili proizvodnje robe vojne namjene, obrambenih proizvoda i nevojnih ubojitih sredstava, trgovina na veliko i malo, djelatnosti povezane s proizvodnjom, preradom i stavljanjem na tržište duhana i duhanskih proizvoda te sektori ribarstva, akvakulture i primarne poljoprivredne proizvodnje.

Prihvatljivi prijavitelji morali su udovoljiti nizu uvjeta da bi bili uključeni u postupak dodjele. Između ostalog morali su imati poslovni nastan na području RH te su morali biti registrirani za obavljanje gospodarske djelatnosti najmanje u godini koja prethodi godini podnošenja projektnog prijedloga.

Osim prihvatljivih aktivnosti i uvjeta za prijavitelje, Pozivom su definirani i uvjeti za prihvatljivost predloženog projekta, zahtjevi za sposobnost prijavitelja za učinkovito korištenje sredstava i odražavanje rezultata provedenog projekta, zahtjevi za prihvatljivost troškova provedbe projekta, te kategorije prihvatljivih i neprihvatljivih troškova.

Cjelokupna natječajna dokumentacija i detaljnije informacije o uvjetima Poziva dostupne su na portalu sustava eFondovi.

Sukladno Uputama za prijavitelje za Poziv na dostavu projektnih prijedloga „WWW vaučeri za MSP-ove“ postupak dodjele, odnosno provjera prihvatljivosti prijavitelja, pružatelja usluga, projekta, aktivnosti i troškova te ocjenjivanje kvalitete provodila je Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije. Uspješni prijavitelji predloženi su za dodjelu vaučera s odgovarajućim iznosom i intenzitetom potpore.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta izdavalo je vaučere prijaviteljima za projektne prijedloge koji su udovoljili svim kriterijima u postupku dodjele.

S poštovanjem,

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta
Samostalna služba za odnose s javnošću i informiranje

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.