INA Hrvatska lažna je Facebook stranica

A. Br.

Društvenim mrežama širi se lažna nagradna igra s Facebook stranice „INA Hrvatska“. Administratori te lažne stranice tvrde da će „sretnim dobitnicima“ dodijeliti 30 bonova u vrijednosti od tisuću i petsto kuna.

„Like objavu, podjelite objavu, napišete broj od 1 do 1000 u inbox“, upućuju administratori ove lažne stranice korisnike i korisnice Facebooka.

Glasnogovornik INA-e potvrdio je Faktografu da je riječ o lažnoj nagradnoj igri koja ni na koji način nije povezana s tom naftnom kompanijom.

„Zadnjih godinu dana znaju se pojavljivati takve lažne nagradne igre. Sve su to prevare, samo je jedna naša službena stranica, a ovakvim prevarama na njoj objavještavamo svoje pratitelje na Facebooku“, rekao je glasnogovornik INA-e Faktografu.

Faktograf je opširno pisao o lažnim Facebook profilima i stranicama – kako varaju, tko ih kreira i kako se na njima zarađuje – a više možete pročitati ovdje.

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Želite nas upozoriti na neodgovorno ponašanje političara? Pišite nam na info@faktograf.hr ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.


Iz kategorije "Provjera točnosti"