Razotkriveno

INA Hrvatska lažna je Facebook stranica

Foto: INA, F.Buva

Društvenim mrežama širi se lažna nagradna igra s Facebook stranice „INA Hrvatska“. Administratori te lažne stranice tvrde da će „sretnim dobitnicima“ dodijeliti 30 bonova u vrijednosti od tisuću i petsto kuna.

„Like objavu, podjelite objavu, napišete broj od 1 do 1000 u inbox“, upućuju administratori ove lažne stranice korisnike i korisnice Facebooka.

Glasnogovornik INA-e potvrdio je Faktografu da je riječ o lažnoj nagradnoj igri koja ni na koji način nije povezana s tom naftnom kompanijom.

„Zadnjih godinu dana znaju se pojavljivati takve lažne nagradne igre. Sve su to prevare, samo je jedna naša službena stranica, a ovakvim prevarama na njoj objavještavamo svoje pratitelje na Facebooku“, rekao je glasnogovornik INA-e Faktografu.

Faktograf je opširno pisao o lažnim Facebook profilima i stranicama – kako varaju, tko ih kreira i kako se na njima zarađuje – a više možete pročitati ovdje.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.