Razotkriveno

“Mali dom – veliki užitak” neće vam darovati montažnu kuću

Foto: Facebook Tutis

“Mali dom – Veliki užitak”, najnovija je Facebook stranica koja obmanjuje korisnike te društvene mreže lažnom nagradnom igrom.

Uz objavu u kojoj lažno tvrde da poklanjaju “montažnu kuću vrednu 18000 eura sa izgradnjom na željenoj lokaciji” administratori stranice priložili su, bez znanja i prava na korištenje, i fotografiju kuće kakvu proizvodi tvrtka Tutis.

“Sve smo prijavili Facebooku, a vlasnik je slučaj prijavio i cyber policiji”, rekao je predstavnik proizvođača montažnih kućica Faktografu.

Administratori lažne stranice “Mali dom – Veliki užitak” pokušavaju i korisnike Facebooka preusmjeriti na drugu, također lažnu, stranicu nazvanu “Ideje za uređenje doma” kako bi proširili doseg prevare. Također, najvjerojatnije s ciljem zarade od Googlovih oglasa, korisnike Facebooka linkom upućuju i na stranicu “Alternativaonline.info“. Riječ je o anonimnom portalu na čije je netočne i zavaravajuće sadržaje u više navrata upozoravao portal specijaliziran za provjeru činjenica – Raskrinkavanje.ba.

Faktograf je ranije pisao opširno pisao o lažnim Facebook profilima i stranicama – kako varaju, tko ih kreira i kako se na njima zarađuje – a više možete pročitati ovdje.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.