“Mali dom – veliki užitak” neće vam darovati montažnu kuću

A. Br.

“Mali dom – Veliki užitak”, najnovija je Facebook stranica koja obmanjuje korisnike te društvene mreže lažnom nagradnom igrom.

Uz objavu u kojoj lažno tvrde da poklanjaju “montažnu kuću vrednu 18000 eura sa izgradnjom na željenoj lokaciji” administratori stranice priložili su, bez znanja i prava na korištenje, i fotografiju kuće kakvu proizvodi tvrtka Tutis.

“Sve smo prijavili Facebooku, a vlasnik je slučaj prijavio i cyber policiji”, rekao je predstavnik proizvođača montažnih kućica Faktografu.

Administratori lažne stranice “Mali dom – Veliki užitak” pokušavaju i korisnike Facebooka preusmjeriti na drugu, također lažnu, stranicu nazvanu “Ideje za uređenje doma” kako bi proširili doseg prevare. Također, najvjerojatnije s ciljem zarade od Googlovih oglasa, korisnike Facebooka linkom upućuju i na stranicu “Alternativaonline.info“. Riječ je o anonimnom portalu na čije je netočne i zavaravajuće sadržaje u više navrata upozoravao portal specijaliziran za provjeru činjenica – Raskrinkavanje.ba.

Faktograf je ranije pisao opširno pisao o lažnim Facebook profilima i stranicama – kako varaju, tko ih kreira i kako se na njima zarađuje – a više možete pročitati ovdje.

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Želite nas upozoriti na neodgovorno ponašanje političara? Pišite nam na info@faktograf.hr ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.


Iz kategorije "Provjera točnosti"