Nije točno da se Milanović odbio rukovati s predsjednicom na kraju sučeljavanja

A. Br.

„Ponizio je pred cijelom Hrvatskom: Milanović izlazio iz studija HRT-a, a onda…“, naslov je teksta portala Nove novosti.

Točan nastavak te rečnice bio bi „i onda se vratio i rukovao s aktualnom predsjednicom i predsjedničkom kandidatkinjom Kolindom Grabar Kitarović“. Ta informacija, međutim, nije sadržana u tekstu koji je objavio navedeni portal.

Upravo suprotno, u objavljenom tekstu pogrešno tvrde da se Zoran Milanović, predsjednički kandidat, nakon završetka sučeljavanja koje se jučer održalo na HRT-u odbio rukovati s Kolindom Grabar Kitarović.

„Milanović joj je uzvratio nepristojnom gestom. Naime, dok se vrtjela odjavna špica, voditelji Zrinka Grancarić i Mislav Togonal došli su do kandidata kako bi se rukovali i srdačno pozdravili. Predsjednica i Milanović su se rukovali s voditeljima, ali ne i međusobno. Naime, kad se Kolinda Grabar Kitarović okrenula prema Milanoviću, on je stavio ruku na rame voditeljici Grancarić, a potom je pogledao predsjednicu, okrenuo joj leđa i izašao iz studija bez pozdrava. Kolinda je u nevjerici stajala i promatrala kako Milanović odlazi“, pogrešno navode u svojemu tekstu.

Naime, kako je ranije objavio i portal Index.hr, potkrijepivši tu informaciju i snimkom – Zoran Milanović rukovao se s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović na izlasku iz dvorane u kojoj se održavalo sučeljavanje.

„Posljednje što se u izravnom prijenosu vidjelo jest odlazak Zorana Milanovića bez da se rukovao s protukandidatkinjom Kolindom Grabar-Kitarović koja mu je, čini se, pružila ruku. Mnogi su tako zaključili da se Milanović odbio rukovati s Kolindom. HRT-ove kamere snimile su, međutim, da je do rukovanja na kraju ipak došlo“, pisao je Index.

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Želite nas upozoriti na neodgovorno ponašanje političara? Pišite nam na info@faktograf.hr ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.


Iz kategorije "Provjera točnosti"