Razotkriveno

Nije točno da se Milanović odbio rukovati s predsjednicom na kraju sučeljavanja

„Ponizio je pred cijelom Hrvatskom: Milanović izlazio iz studija HRT-a, a onda…“, naslov je teksta portala Nove novosti.

Točan nastavak te rečnice bio bi „i onda se vratio i rukovao s aktualnom predsjednicom i predsjedničkom kandidatkinjom Kolindom Grabar Kitarović“. Ta informacija, međutim, nije sadržana u tekstu koji je objavio navedeni portal.

Upravo suprotno, u objavljenom tekstu pogrešno tvrde da se Zoran Milanović, predsjednički kandidat, nakon završetka sučeljavanja koje se jučer održalo na HRT-u odbio rukovati s Kolindom Grabar Kitarović.

„Milanović joj je uzvratio nepristojnom gestom. Naime, dok se vrtjela odjavna špica, voditelji Zrinka Grancarić i Mislav Togonal došli su do kandidata kako bi se rukovali i srdačno pozdravili. Predsjednica i Milanović su se rukovali s voditeljima, ali ne i međusobno. Naime, kad se Kolinda Grabar Kitarović okrenula prema Milanoviću, on je stavio ruku na rame voditeljici Grancarić, a potom je pogledao predsjednicu, okrenuo joj leđa i izašao iz studija bez pozdrava. Kolinda je u nevjerici stajala i promatrala kako Milanović odlazi“, pogrešno navode u svojemu tekstu.

Naime, kako je ranije objavio i portal Index.hr, potkrijepivši tu informaciju i snimkom – Zoran Milanović rukovao se s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović na izlasku iz dvorane u kojoj se održavalo sučeljavanje.

„Posljednje što se u izravnom prijenosu vidjelo jest odlazak Zorana Milanovića bez da se rukovao s protukandidatkinjom Kolindom Grabar-Kitarović koja mu je, čini se, pružila ruku. Mnogi su tako zaključili da se Milanović odbio rukovati s Kolindom. HRT-ove kamere snimile su, međutim, da je do rukovanja na kraju ipak došlo“, pisao je Index.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.