Komparić Devčić bila je neposlušni “žetončić”

G. G.

„Od početka sam jasno komunicirala da nisam dio saborske većine i da ću glasati prema savjesti što sam i dokazala na svim glasanjima o ministrima kao i na posljednjem glasanju o proračunu. Okolnosti u klubu su se promijenile u trenutku kada je klub podržao ministre i proračun i kad sam ostala usamljena u svojim stavovima“, izjavila je za Novi list Ana Komparić Devčić koja je danas napustila Klub zastupnika stranke rada Milana Bandića koji se priklonio vladajućoj većini.

Ta bivša SDP-ovka, koja je stranku napustila koncem 2018. godine i pridružila se Bandićevom saborskom klubu, točno navodi da se pri glasanju o proračunu nije priklonila vladajućoj većini. Dok su ostali zastupnici članovi Bandićeva kluba podržali prijedlog proračuna za tekuću godinu, kao i projekcije proračuna za iduće dvije godine, Komparić Devčić je bila suzdržana, što je vidljivo iz podataka Sabora o tome kako su glasali zastupnici. Komparić Devčić nije podržala ni rebalans prošlogodišnjeg proračuna.

Sredinom srpnja prošle godine, na izvanrednoj sjednici Sabora na kojoj je izglasana rekonstrukcija Vlade, Komparić Devčić uopće nije bila u sabornici pa tako niti nije glasala o novim ministrima (unutar svake pojedine točke moguće je vidjeti kako su zastupnici glasali), dok su ostali članovi njena tadašnjeg kluba podržali odabir Andreja Plenkovića, predsjednika vlade. Ta zastupnica nije glasala ni u listopadu kada je vladajuća većina odbacila zahtjev oporbe za izglasavanjem nepovjerenja Milanu Kujundžiću, ministru zdravstva.

Dok je glasanja o ministrima izbjegavala, neke druge teme nije. Pridružila se, primjerice, koncem studenog prošle godine oporbi koja je glasala protiv uvođenja novog odlikovanja Velereda Predsjednika Franje Tuđmana s lentom i Danicom. Kako je Komparić Devčić glasala o ostalim točkama koje su bile na dnevnom redu aktualne stranice Sabora, možete vidjeti na stranici Parlametar.hr.

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Želite nas upozoriti na neodgovorno ponašanje političara? Pišite nam na info@faktograf.hr ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.


Iz kategorije "Ocjena točnosti"