Ne postoji nagradna igra kojom se slavi promjena imena Peveca u Pevex

Ana Brakus

Administratori lažne Facebook stranice “Pevex” iskoristili su činjenicu da je trgovački lanac Pevec nedavno promijenio ime kako bi korisnike Facebooka uvjerili da je taj trgovački lanac otvorio novu Facebook stranicu putem koje poklanja “nagradne bonove”.  Riječ je o prevari.

“Dragi naši, novo ime krasi našeg najvećeg trgovačkog lanca od danas je PEVEX! Stoga otvaramo novu stranicu i novi početak!
DARUJEMO 50 BONOVA PO 200KN I 20 BONOVA PO 500 KUNA!”, lažno se tvrdi na stranici.

Na jedinoj službenoj stranici Peveca objavljeno je upozorenje da je riječ o lažnoj nagradnoj igri.

“Dragi pratitelji, obavještavamo vas kako u tijeku nije nikakva nagradna igra s naše strane te vas molimo da ne sudjelujete u lažnim nagradnim igrama objavljenim u naše ime na društvenoj mreži Facebook!”, napisali su.

Unatoč brzoj reakciji trgovačkog lanca, lažnu nagradnu igru podijelilo je u samo 15 sati od objave gotovo 7 tisuća korisnika Facebooka.

Administratori lažne stranice u ovom slučaju pokušali su korisnike Facebooka dodatno zavarati i tvrdnjom da će dobitnici biti objavljeni u sklopu “emisije uživo na HRT-u”.

Faktograf je opširno pisao o lažnim Facebook profilima i stranicama – kako varaju, tko ih kreira i kako se na njima zarađuje – a više možete pročitati ovdje.

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Želite nas upozoriti na neodgovorno ponašanje političara? Pišite nam na info@faktograf.hr ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.


Iz kategorije "Provjera točnosti"