Netočno je da zbog potresa u Zagrebu neće biti isplate mirovina

G.G.

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja pozvao je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje da nedvosmisleno demantira brojne lažne vijesti o tome da u travnju neće biti isplaćene mirovine zbog tehničkih problema uzrokovanih potresom u Zagrebu (Glas Istre).

“Ne, to se neće dogoditi. Isplata mirovina kreće kao i svaki mjesec od desetog u mjesecu”, kazala nam je Maja Čakarun, glasnogovornica HZMO-a u telefonskom razgovoru. Dakle, isplata mirovina za ožujak krenut će od 10. travnja. Pritom Čakarun ističe da su svi procesi digitalizirani, ponavljajući da isplata mirovina nije upitna.

Središnji ured HZMO-a u Mihanovićevoj ulici, kao i područni ured Zagreb u Tvrtkovoj ulici (HZMO), oštećeni su u potresu, ali zaposleni u HZMO-u nisu prestali s radom te dio zaposlenih radi od kuće, a dio je na svojim radnim mjestima.

Predsjedniku HSU-a proteklih dana javilo se više umirovljenika koji su bili zabrinuti za isplatu mirovina nakon što su čuli da je zgrada HZMO-a oštećena u potresu. “Ljudi su zvali mene, ali zvali su i HZMO prestrašeni”, veli Hrelja objašnjavajući kako je on odmah dobio informaciju da mirovine nisu u pitanju. No, kako HZMO nije reagirao, uputio im je javni apel.

“Meni se stvarno ne sviđa to manipuliranje informacijama. Trebali su odmah jučer jasno reći da isplata mirovina nije u pitanju”, kazao nam je Hrelja.

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Želite nas upozoriti na neodgovorno ponašanje političara? Pišite nam na info@faktograf.hr ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.


Iz kategorije "Aktualno"