Stranica “Mali dom – Veliki užitak” ponovno obmanjuje korisnike Facebooka

Ana Brakus

Objava Facebook stranice “Mali dom – Veliki užitak” kojom lažno oglašavaju poziv za “sudjelovanje u nagradnoj igri” u samo šest sati podijeljena je preko 12 tisuća puta.

Ova stranica korisnike i korisnice Facebooka obmanjivala je i ranije sličnim objavama, o čemu je Faktograf već pisao. U studenom prošle godine korisnike Facebooka pokušali su prevariti koristeći se istim obrascem. Naime, tada su uz objavu o nagradnoj igri korisnike Facebooka linkom upućivali na treću stranicu kako bi pročitali “uputstva za osvajanje”. Isto čine i sada. Najvjerojatniji razlog za to predstavlja zarada od Googleovih oglasa.

Koristeći se RevEyeom, alatom za pretraživanje fotografija na internetu utvrdili smo da se fotografija “montažne kuće” koju su priložili pojavljivala na poljskim i slovačkim stranicama za oglašavanje i prodaju kuća još od 2018. godine.

Faktograf je ranije pisao opširno pisao o lažnim Facebook profilima i stranicama – kako varaju, tko ih kreira i kako se na njima zarađuje – a više možete pročitati ovdje.

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Želite nas upozoriti na neodgovorno ponašanje političara? Pišite nam na info@faktograf.hr ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.


Iz kategorije "Provjera točnosti"