Faktograf.hr

Samo činjenice

Lažnu nagradnu igru – s kojom Coca-Cola nema veze – podijelilo je barem 25 tisuća korisnika Facebooka

“Obavještavamo sve Coca-Cola fanove o pojavi nagradne igre na Facebook stranicama i grupama u kojima se navodno dijeli Coca-Cola set posuđa. Navedena nagradna igra nije organizirana niti sponzorirana od strane The Coca-Cola Company niti Coca-Cola HBC, te se ovom prilikom ograđujemo od te aktivnosti i bilo kakve odgovornosti vezane uz nju. Jedini službeni Coca-Cola kanali na društvenim mrežama, na kojima možete pronaći sve Coca-Cola novosti, informacije i promocije, su Facebook stranica te Instagram profil @cocacolahr”, obavijest je koju je Coca – Cola objavila na svojoj službenoj Facebook stranici.

Na raniji upit Faktografa jesu li ikako povezani s navodnom nagradnom igrom koja se sa stranice “Savršeni recepti za vas” počela dijeliti trećeg svibnja ove godine iz kompanije su također odgovorili da “nije organizirana niti sponzorirana od strane The Coca-Cola Company niti Coca-Cola HB”.

. Facebook objavu kojom se korisnike i korisnice Facebooka poziva da se odazovu nagradnoj igri i osvoje “prigodni kuhinjski set” podijeljena je više od 25 tisuća puta.

Faktograf je ranije pisao opširno pisao o lažnim Facebook profilima i stranicama – kako varaju, tko ih kreira i kako se na njima zarađuje – a više možete pročitati ovdje.

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Sumnjate u točnost viralnih objava na društvenim mrežama? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.

Faktograf.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice Faktograf.hr slažete se s korištenjem kolačića.