Lažnim profilom Luke Bulića na prevaru skupljaju osobne podatke na Facebooku

Petar Vidov

Facebook profil koji se lažno predstavlja imenom, prezimenom i likom Luke Bulića, popularnog radijskog voditelja i komičara Luke Bulića na prevaru krade osobne podatke korisnika Facebooka.

Na prevaru je pratitelje svoje službene stranice upozorio sam Bulić, objavom od petka ujutro:

“LJUDI, OPREZ! Netko je otvorio lažni profil s mojim imenom. Ima istu sliku kao i ovaj moj fan page, a razlika je što ima crticu između imena i prezimena Luka-Bulic. Jučer je kao organizirao neku nagradnu igru u kojoj dijeli po 1000 Eura dobitnicima. NE NASJEDAJTE I NE DAJTE SVOJE PODATKE! Prijavite taj profil Facebooku”, napisao je Bulić.

Lažni profil pod imenom “Luka-Bulic”, koristeći slike pravog Bulića, objavio je lažnu nagradnu igru u kojoj obećava da će 50 sretnih dobitnika nagraditi s čak 1000 eura po osobi.

Za sudjelovanje u “nagradnoj igri” potrebno je kliknuti na link, koji zatim vodi na web stranicu gdje treba ostaviti osobne podatke – uključujući i broj bankovnog računa.

Objavu o lažnoj nagradnoj igri je “lajkalo” 173 ljudi, a podijeljena je 43 puta.

Faktograf je ranije opširno pisao o lažnim Facebook profilima i stranicama – kako varaju, tko ih kreira i kako se na njima zarađuje – a više možete pročitati ovdje.

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Želite nas upozoriti na neodgovorno ponašanje političara? Pišite nam na info@faktograf.hr ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.


Iz kategorije "Provjera točnosti"