Razotkriveno

Lažnim profilom Luke Bulića na prevaru skupljaju osobne podatke na Facebooku

Screenshot: Facebook

Facebook profil koji se lažno predstavlja imenom, prezimenom i likom Luke Bulića, popularnog radijskog voditelja i komičara Luke Bulića na prevaru krade osobne podatke korisnika Facebooka.

Na prevaru je pratitelje svoje službene stranice upozorio sam Bulić, objavom od petka ujutro:

“LJUDI, OPREZ! Netko je otvorio lažni profil s mojim imenom. Ima istu sliku kao i ovaj moj fan page, a razlika je što ima crticu između imena i prezimena Luka-Bulic. Jučer je kao organizirao neku nagradnu igru u kojoj dijeli po 1000 Eura dobitnicima. NE NASJEDAJTE I NE DAJTE SVOJE PODATKE! Prijavite taj profil Facebooku”, napisao je Bulić.

Lažni profil pod imenom “Luka-Bulic”, koristeći slike pravog Bulića, objavio je lažnu nagradnu igru u kojoj obećava da će 50 sretnih dobitnika nagraditi s čak 1000 eura po osobi.

Za sudjelovanje u “nagradnoj igri” potrebno je kliknuti na link, koji zatim vodi na web stranicu gdje treba ostaviti osobne podatke – uključujući i broj bankovnog računa.

Objavu o lažnoj nagradnoj igri je “lajkalo” 173 ljudi, a podijeljena je 43 puta.

Faktograf je ranije opširno pisao o lažnim Facebook profilima i stranicama – kako varaju, tko ih kreira i kako se na njima zarađuje – a više možete pročitati ovdje.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.