Razotkriveno

Nije točno da je Capakov sin hospitaliziran zbog cijepljenja protiv Covida-19

Društvenim mrežama širi se lažna vijest da je Jutarnji list objavio pa obrisao informaciju o hospitalizaciji Capakovog sina. On uopće nema sina.
HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ ml

Facebookom se širi netočna tvrdnja da je sin Krunoslava Capaka, ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, završio u bolnici nakon cijepljenja protiv Covida-19.

Ova dezinformacija širi se u obliku slike za koju se lažno tvrdi da predstavlja screenshot objavljene pa obrisane vijesti s portala Jutarnjeg lista (primjer arhiviran ovdje).

Jutarnji.hr još je u srijedu objavio da se radi o lažnoj vijesti, ali to nije zaustavilo njeno širenje po društvenim mrežama. Štoviše, izvornoj dezinformaciji nakon toga dodana je tvrdnja da je Jutarnji list najprije objavio pa izbrisao ovu vijest.

To, međutim, nije točno. Ne samo da Jutarnji list nije objavio da je Capakov sin završio u bolnici zbog cijepljenja, već ravnatelj HZJZ-a uopće nema sina. O privatnom životu Capak je u svibnju 2020. govorio u intervjuu za Večernji list, iz kojeg se može doznati da ravnatelj HZJZ-a ima tri kćeri.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.