Razotkriveno

Lažna stranica “Škoda-Hrvatska” pokušava prevariti korisnike Facebooka

Više od 1200 korisnika uključilo se u lažnu "nagradnu igru" Facebook profila koji se lažno predstavlja kao automobilski brend Škoda.
Foto: Škoda Hrvatska (Facebook)

Više od 1200 korisnika Facebooka podijelilo je objavu s profila koji se lažno predstavlja kao službena stranica popularnog automobilskog brenda Škoda (arhivirano ovdje).

Lažni profil koristi logo Škodin logo i naziv “Škoda-Hrvatska”. Prava Facebook stranica hrvatskog predstavništva Škode nalazi se ovdje.

Gotovo identična objava dijelila se i među korisnicima Facebooka u Srbiji, s profila koji se lažno predstavlja kao “Škoda_Srbija” (arhivirano ovdje).

U svojoj objavi Škodin lažni profil korisnicima obećava nagradu igru u kojoj dijele tri automobila. Korisnicima poručuju da za sudjelovanje u “nagradnoj igri” moraju lajkati i podijeliti objavu, ostaviti komentar i registrirati se na priloženom linku.

Stranica za “registraciju” je, naravno, lažna te služi pokušaju prevare i krađe osobnih podataka.

Više o tome kako se putem lažnih Facebook profila i stranica varaju korisnici ove društvene mreže pisali smo ovdje.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.