Razotkriveno

Lažna stranica “Tesla” vara korisnike Facebooka

Tesla

Više tisuća korisnika Facebooka podijelilo je objave sa stranice koja se lažno predstavlja kao službena stranica popularnog automobilskog brenda Tesla (arhivirano ovdje).

U samo nekoliko dana otkad je nastala, stranica je skupila više od tri i pol tisuće pratitelja.

Lažna stranica koristi Teslin logo i naziv “Tesla”. Hrvatsko predstavništvo Tesle nema službenu Facebook stranicu, a njihova web stranica nalazi se ovdje.

U svojoj objavi Teslina lažna stranica korisnicima obećava nagradu igru u kojoj dijele svoje automobile. Korisnicima poručuju da za sudjelovanje u “nagradnoj igri” moraju lajkati i podijeliti objavu te im ostaviti komentar.

Objava od 17. siječnja podijeljena je skoro četiri tisuće, a komentirana više od pet tisuća puta. Ovakve lažne nagradne igre služe za prevaru i krađu osobnih podataka korisnika društvenih mreža.

Više o tome kako se putem lažnih Facebook profila i stranica varaju korisnici ove društvene mreže pisali smo ovdje.

Facebook
Twitter
Live blog
Dezinformacije o koronavirusu

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.