Razotkriveno

Nema dokaza da je Aaron Carter preminuo od cjepiva

U statusu na Facebooku sugerira se da je Aaron Carter umro od cjepiva. No, istraga je još uvijek u tijeku i nije poznato zbog čega je preminuo
Foto: EPA/BRITTA PEDERSEN

Društvenim mrežama šire se činjenično neutemeljene tvrdnje da je pjevač Aaron Carter preminuo od posljedica cijepljenja protiv Covida-19.

Što bi moja baba rekla, tražio si sinko,tko sa vr@gom tikve sadi iste mu se o glavu obiju. Pjevač Aaron Carter u svibnju 2021. promičući činjenicu da on dobiva ubod FAJ-ZER, a njegova zaručnica koja je imala “visokorizičnu” trudnoću dobiva mod-RERNU.

Sada je mrtav u 34. godini, navodno pronađen utopljen u svojoj kadi.

Dobro,mozda je i droga.

Neka mi ne zamjere i oni su 2 godine SVAKU smrt povezivali sa kuronom i radili na svojoj bolesnoj statistici.

Sada možemo malo i mi.

Jel pošteno?

Pošteno je!“, navodi se u postu (arhiviran ovdje) podijeljenom na Facebook profilu Novo nenormalno.

Screenshot: Facebook

Pritom je u postu podijeljen video u kojem Carter govori kako se njegova trudna zaručnica planira cijepiti Moderninim cjepivom protiv Covida-19, a on će se cijepiti Pfizerovim cjepivo. Njegova zaručnica ima visokorizičnu trudnoću, govori Carter, a trudnice imaju veću šansu od razvijanja težih oblika Covida-19.

Carter čak pri kraju videa govori kako njegova obitelj i on “ne vjeruju u cjepiva”.

Na postu objavljenom na profilu Novo nenormalno koji ima tisuću pregleda, devet dijeljenja te više od 130 oznaka ‘sviđa mi’ se, sugerira se da je Carter preminuo od cijepljenja, iako za to nema dokaza. Čak se i u samom postu ističe da je mogući uzrok Carterova smrti predoziranje jer je Carter nađen u kadi, a navodi se čak i da protivnici cijepljenja “mogu sad malo”, jer su, kako piše u postu, “oni 2 godine SVAKU smrt povezivali sa kuronom i radili na svojoj bolesnoj statistici”.

Međutim, točan uzrok smrti Aarona Cartera, koji je preminuo 5. studenog, još uvijek nije poznat. Carter je pronađen mrtav u kadi, o čemu su izvijestili brojni strani (New York Times, CNN, BBC, Rolling Stone) i hrvatski mediji (Večernji list, 24 sata, Index, net.hr).

Carter je pronađen mrtav u kadi

Kako prenosi LA Times, Carter (34) pronađen je mrtav u kadi, prema dva anonimna izvora iz policije.

Iz ureda šerifa kazali su da su primili poziv u 11 sati ujutro od spremačice koja je pronašla Cartera, koji nije reagirao na podražaje. Iz policije su kazali da istražuju okolnosti njegove smrti.

Anonimni izvor je LA Timesu rekao da su istražitelji pronašli dokaze o prisutnosti lijekova i komprimiranog zraka (koji se može koristiti i kao droga) u spavaćoj sobi i kupaonici. Prema izvoru, koji je upoznat s istragom, ali nije ovlašten da javno iznosi detalje, Carter se u vodi nalazio neko vrijeme prije nego je njegovo tijelo otkriveno. Moglo bi potrajati nekoliko tjedana dok budu poznati rezultati toksikoloških testova. Nema, dakle, dokaza da je smrt Aarona Cartera povezana s cijepljenjem te se uzroci smrti još istražuju.

Uz ovisnosti, borio se i s narušenim mentalnim zdravljem

Aaron Carter godinama se borio s ovisnošću; Rolling Stone je 2011. godine izvijestio da se Carter prijavio u rehabilitacijski centar kako bi “izliječio neke emocionalne i spiritualne probleme s kojima se nosio”, kako je to tada kazao njegov menadžer.

“Definitivno se osjećam kao da sam dotaknuo dno, osobno i emocionalno”, kazao je 2018. godine Carter časopisu People nakon još jednog boravka u rehabilitacijskom centru.

Uz ovisnost, Carter se borio i s narušenim mentalnim zdravljem (People) i poremećajima u prehrani, nekoliko puta uhićen je zbog vožnje pod utjecajem opijata, bivša zaručnica optužila ga je za nasilje (BuzzFeed), sam Carter je svoju sestru Leslie koja je preminula od predoziranja optužio za seksualno zlostavljanje (Page Six), a iz siromaštva u kojem je odrastao njegovu obitelj spasila je glazbena karijera njega i njegova brata Nicka Cartera, člana popularnog boy benda Backstreet Boys.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.