Udruga

Održana konferencija projekta Pro-fact: Demokracija mora biti zdrava

27. siječnja 2023. u Hrvatskom novinarskom društvu održana je konferencija “Demokracija mora biti zdrava” u sklopu projekta Pro-fact. Nositelj projekta, koji je završio 31. siječnja 2023., bio je Gong, a partneri Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, Sveučilište u Dubrovniku, Fakultet Elektrotehnike i računarstva te  Faktograf.

Svjetlana Knežević iz Gonga na početku konferencije objasnila je da je Pro-fact nastao kako bi se raskrinkavalo dezinformacije o COVID-u u Hrvatskoj, da su uključeni u taj projekt tijekom 15 mjeseci istraživali, analizirali i razumijevali mehanizme širenja i ponašanje građanki i građana izloženih dezinformacijama. Izvještaj i snimku s konferencije pronađite na stranici projekta.

Na stranici pronađite i istraživačke rezultate projekta, zbornik “COVID 19: dezinformacije i teorije zavjere u Hrvatskoj”.

Facebook
Twitter
Live blog
Dezinformacije o koronavirusu

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.