Razotkriveno

Zgrada policije u Petrinjskoj se obnavlja. U njoj ne možete izrađivati dokumente

PUZ je izvijestio da će se od 15. prosinca dokumenti moći izrađivati na Velesajmu, a to više neće biti moguće u VI. policijskoj postaji.
Ilustracija: HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Dobre vijesti za Zagrepčane: Osobne iskaznice i putovnice možete izraditi na još jednoj lokaciji“, naslov je članka (arhivirano ovdje) objavljenog 13. prosinca na portalu Zagreb.info.

“Oni koji moraju izraditi ili produljiti osobnu iskaznicu i putovnicu ili moraju riješiti pitanje boravišta i prebivališta sad to mogu obaviti na još jednoj lokaciji. Zagrebačka policija najavila je na svojim stranicama da će od petka, 15. prosinca, svakim radnim danom od 7 do 19 sati otvoreni biti šalteri u dvorani “Mljet” Zagrebačkog velesajma, točnije na adresi Avenija Dubrovnik 15…

Upravni poslovi, odnosno izdavanje dokumenata i rješavanje druge važne administracije može se obaviti, podsjetimo, još u Petrinjskoj 30 te u Heinzelovoj ulici. Otvoreni su šalteri i u II. policijskoj postaji Črnomerec te u VI. policijskoj postaji Novi Zagreb”, navodi se u tekstu.

Screenshot/Facebook

Zgrada policije u Petrinjskoj 30 obnavlja se još od svibnja

Točno je da će građani od petka, 15. prosinca, dio upravnih poslova moći rješavati u dvorani Mljet na Zagrebačkom velesajmu, međutim, nije točno, kao što to u vijesti navodi Zagreb.info, da građani upravne poslove i drugu važnu administraciju mogu obaviti u Petrinjskoj 30. Naime, zgrada Policijske uprave zagrebačke u Petrinjskoj ulici oštećena je u potresu te je zbog obnove od 2. svibnja ove godine zgrada zatvorena. Zagrebačka policija je sve upravne poslove preselila u prizemlje zgrade Fine u Vukovarskoj ulici 70. Dakle, lokacija izrade dokumenata u Petrinskoj 30 zatvorena je već 7 mjeseci.

Treba spomenuti i da će šalteri u VI. policijskoj postaji Novi Zagreb prestati s radom od petka, 15. prosinca, kad će se svi zahtjevi na području Novog Zagreba moći podnositi na lokaciji na Zagrebačkom velesajmu.

No, tu informaciju je zagrebačka policija propustila spomenuti u prvotnoj obavijesti o otvaranju lokacije na Velesajmu objavljenoj 13. prosinca na temelju koje je, najvjerojatnije, nastao tekst na portalu Zagreb.info. “Od petka, 15. prosinca 2023. godine svakim radnim danom od 7 do 19 sati građani mogu iskoristiti mogućnost podnošenja zahtjeva za određeni dio osobnih isprava na lokaciji Avenija Dubrovnik 15/5 u dvorani ‘Mljet’ na Zagrebačkom velesajamu. Građanima je pružena mogućnost podnošenja zahtjeva za osobne isprave odnosno poslove prijavništva (prebivalište i boravište), osobnih iskaznica i putovnica u redovnom postupku”, stajalo je u priopćenju koje je Policijska uprava zagrebačka objavila 13. prosinca.

Policija u ažuriranoj verziji objavila promjenu vezanu uz VI. policijsku postaju

No, u ažuriranoj verziji obavijesti od 14. prosinca u uvodu se navodi da “stanovnicima južnog dijela grada Zagreba lokacija za izdavanje osobnih isprava nije više u VI. policijski postaji Zagreb (Novi Zagreb) već na Velesajmu”.

Iako u vijesti na stranicama policije piše da će nova lokacija za izdavanje dokumenata u Novom Zagrebu biti isključivo na Velesajmu, zanimalo nas je zašto se u popisu lokacija, koja se može pronaći na PUZ-ovoj internetskoj stranici pod naslovom “Kako i gdje riješiti upravne poslove”, ne spominje nova lokacija u Aveniji Dubrovnik 15 već i dalje piše šalter VI. policijske postaje. Kontaktirali smo Policijsku upravu zagrebačku i pojasnili su nam da popis lokacija nisu ažurirali kako ne bi došlo do konfuzije kod građana.

“S obzirom na to da lokacija na Velesajmu funkcionira tek od 15. prosinca, a šalteri u PP Novi Zagreb danas još obavljaju upravne poslove, lokacije za obavljanje upravnih poslova u PU zagrebačkoj bit će ažurirane danas do kraja dana ili sutra rano ujutro”, kazali su Faktografu iz odnosa s javnošću Policijske uprave Zagrebačke.

Što se tiče lokacije u Petrinjskoj 30, najavljeno je da će obnova te zgrade trajati 22 mjeseca. Zgrada je u cjelovitoj obnovi nakon potresa, u sklopu koje će se, među ostalim, sanirati i vlaga u zgradi, ugraditi dizalo, ali izvesti i konzervatorski, restauratorski te instalaterski radovi, objavio je u prosincu prošle godine Večernji list.

Zaključno, građani upravne poslove ne mogu obaviti u Petrinjskoj 30 jer je zgrada zbog obnove nakon potresa zatvorena još od 2. svibnja kad je s radom počela nova lokacija u Vukovarskoj ulici 70, u zgradi Fine. Od petka, 15. prosinca otvara se i nova lokacija za izradu dokumenata na Zagrebačkom velesajmu, u dvorani Mljet na adresi Avenija Dubrovnik 15/5, a time će s radom prestati lokacija za izradu dokumenata u VI. policijskoj postaji Novi Zagreb u Remetinečkoj ulici.

Zbog svega navedenog, ocjenjujemo djelomično netočnim članak na portalu Zagreb.info.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.