Ocjena točnosti

Milanović: U HDZ-ovoj koaliciji su obožavatelji Ante Pavelića

HČSP (Domoljubna koalicija)

“Nas prozivaju da komentiramo fantomsku koaliciju u budućnosti (s HDSSB-om), a HDZ je stranka koja je već u koaliciji s HČSP-om. To treba ponoviti jer je to stranka koja veliča Antu Pavelića, to su njihovi koalicijski partneri i s njima su na listi”, izjavio je Zoran Milanović (Hina).

Luka Podrug, politički tajnik HČSP-a, na 11 je mjestu liste HDZ-ove koalicije u X. izbornoj jedinici. Također, HČSP je i na svojim internetskim stranicama objavio da na izbore izlazi u sklopu HDZ-ove Domoljubne koalicije.

Da se doista radi o stranci koja veliča ustašku NDH i njenog poglavnika Antu Pavelića, vidljivo je i na službenim stranicama HČSP-a. Na njoj se tako može pronaći objava povodom 120. obljetnice Pavelićevog rođenja, a članovi ove stranke odanost ustaškom zločincu iskazivali su i polaganjem cvijeća na grb njegovih roditelja (Slobodna Dalmacija), te pohađanjem crkvenih misa u Pavelićevu čast (Index.hr).

Sklonost ustaštvu demonstrirao je i sam Podrug, kandidat na listi HDZ-ove koalicije. On je tako javno priznao da je “zaslužan” za isticanje ustaškog pozdrava “Za dom spremni” na spomeniku poginulim pripadnicima HOS-a u Splitu (Slobodna Dalmacija), a na splitskom groblju je 10. travnja 2006. godine slavio uspostavu NDH poručivši da se radi o “danu kojeg svaki normalan Hrvat poštuje i slavi jer je to dan koji se uspoređuje s rođendanom djeteta” (Lupiga.com).

Facebook
Twitter
Live blog
Dezinformacije o koronavirusu

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.