Ocjena točnosti

Mamić: Za Predsjednicu sam organizirao proslavu i tako se našla usred istrage

foto HINA / Daniel KASAP / mm

„I onda smo iz zahvalnosti, ljudi koji su bili oko nje iz izbornog stožera rekli hajdemo napraviti jednu malu večeru za nju. Ni Predsjednica ni ja, ni bilo tko drugi, mi nismo znali da sam ja pod istragom. Mi smo se proveselili i poslije toga se nikad nismo vidjeli. Gdje je problem?“. Tim je riječima Zdravko Mamić na konferenciji u Sheratonu potvrdio da ja za Predsjednicu ipak organizirao proslavu i da se Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tako našla usred mjera prisluškivanja,

Lovljenje Predsjednice u mrežu prisluškivanja Zdravka Mamića bio je, po pisanju medija, glavni razlog zašto je Predsjednica zatražila smjenu bivšeg ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića. Sama Predsjednica nikad nije objasnila razloge zašto je tražila tu smjenu već je, nakon početnih nepotkrijepljenih tvrdnji o kršenju zakona, ostala pri  inzistiranju da je Lozančić „izgubio njeno povjerenje“

„Kolindu sam upoznao u Bruxellesu na jednoj večeri, u restoranu jednom u vrijeme utakmice Belgija-Hrvatska kada je ona još bila u NATO-u. Tad smo joj Čičak i ja rekli da će ona biti naša predsjednica. Ona se nasmijala “Haha, nemojte pričati gluposti, drugi posao obavljam”. Gle čuda, kasnije se pojavila kao kandidat i postala predsjednica. Ja sam se sjetio tog razgovora i dva puta bio donator mali, iz simpatije. Pa ja to dnevno doniram siromasima diljem Hrvatske“, rekao je Mamić, u nastavku pojasnivši kako je za predsjednicu organizirao proslavu.

„Žao mi je te dame, a ja joj nisam ni kriv ni dužan – što, da se ubijem sad,a ne bih joj sad donirao, ali da joj se radi to što joj se radi i izmišlja o odnosu sa mnom … to je grozno’, kazao je Mamić.

Mediji su još u proljeće prošle godine pisali kako je Zdravko Mamić Predsjednici organizrao rođendansku proslavu u vili na Tuškancu.

Prema tim navodima, zabava se odvijala u subotu 25 travnja, a na sam rođendan 29. travnja predsjednica je bila u Bruxellesu s obitelji. U intervjuu za N1 Predsjednica je izbjegla reći je li joj Mamić organizrao proslavu, ustvrdivši samo kako je na dan rođendana bila u Bruxellesu.

U prošlogodišnjem tekstu u Expressu spominjalo se kako navodna proslava rođendana nije bila prva te vrste jer je Mamić već organizirao proslavu pobjede neposredno nakon inauguracije na koju je, naveli su anonimni izvori, doveo i tamburaše. Možda bi upravo to mogla biti proslava o kojoj je Mamić pričao u Sheratonu.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.