Ocjena točnosti

Krstičević: Više nemam veze s firmom King ICT

Hina / Tomislav Pavlek / tp

“Nemam nikakve veze. Kao što znate, godinu dana bio sam saborski zastupnik, odmah nakon izbora za zastupnika u prošlom sazivu razriješen sam sa svih pozicija. Nisam nikada bio vlasnik, bio sam menadžer, razriješen sam sa svih pozicija i danas sam u Vladi”, izjavio je ministar obrane Damir Krstičević, komentirajući svoju povezanost s tvrtkom King ICT (Večernji list).

Naime, Index.hr je u utorak objavio da je pred prvi sastanak premijera Andreja Plenkovića s njegovim ministrima u Banske dvore stigla pošiljka računalne opreme koju je isporučio King ICT. Iz Vlade im je rečeno da se radi o zamjeni dotrajalih računala, te da je sve obavljeno u skladu sa zakonom prije nego je Krstičević postao član Vlade RH.

Kako se može provjeriti u sudskom registru, Krstičević je do konca prosinca 2015. godine bio član nadzornih odbora tri povezane tvrtke u vlasništvu Stipe Matića. U firmi King ICT bio je član nadzornog odbora, a u firmama M San grupa i Poljoprivredno poduzeće Orahovica bio je predsjednik nadzornog odbora.

Svojih dužnosti u Matićevim firmama Krstičević doduše nije razriješen baš odmah nakon parlamentarnih izbora održanih 8. studenog 2015. godine, na kojima je izabran za saborskog zastupnika. U sudski registar izmjene kojima je Krstičević izbrisan iz upravljačkih struktura upisane su 4. siječnja 2016. godine, a članstvo u nadzornim odborima obustavljeno je 28. prosinca 2015. godine, na dan kad je Sabor konstituiran.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.