Obećanja

Povoljni krediti za samozapošljavanje mladih – još uvijek neispunjeno obećanje

U predizbornom programu HDZ-a obećano je da će Vlada iz EU sredstava osigurati povoljne kredite za samozapošljavanje mladih, u iznosu do 350.000 kuna za pokretanje vlastitog posla, kao što je obećano u predizbornom programu. U Ministarstvu rada i mirovinskog sustava kažu nam da ta mjera još nije stavljena u pogon.

“Vlada RH će osigurati povoljnije okruženje za samozapošljavanje mladih uključujući do iznosa od 350.000 kuna kroz uspostavu i provedbu financijskih instrumenata u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali i to u 2018. godini”, pišu u odgovoru.

Bivši ministar rada Mirando Mrsić potvrđuje da pomaka na ovom polju nije bilo, ali ne vjeruje ni da će ta mjera bez drugih puno pomoći, jer ona mora biti dio kompletnog sustava iz kojega će mladi zaposlenici imati na izbor više opcija, od povoljnih kredita do stipendija i slično.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.