Obećanja

Dualno obrazovanje započeto uz brojne dječje bolesti

HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Uvođenje dualnog obrazovanja: poslodavci zajedno s obrazovnim institucijama odlučuju koliko učenika upisati i za koja znanja i vještine ih osposobljavati – idilično je zamišljao HDZ u svom predizbornom programu.

Od ove godine započeo je pilot projekt dualnog obrazovanja u strukovnim školama, ali, kao i sa započetom Školom za život, cijeli projekt pati od brojnih dječjih bolesti, pa je tako u medijima populariziran kada se saznalo da su profesori povijesti preko noći saznali kako im je ukinut predmet.

Eksperimentalna provedba dualnog obrazovanja najavljena je u lipnju, kada je Ministarstvo znanosti i obrazovanja predstavilo dokument Eksperimentalni program „Dualno obrazovanje“.

Od ove jeseni u program se upisalo ukupno 156 učenika za četiri zanimanja – najviše za smjer prodavača, dok je znatno manji interes bio za programe u kojima se obučavaju dimnjačari, staklari i kozmetičari.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.