Lidija Kralj informacije o natječaju nije iznosila u zatvorenoj grupi “Engleski jezik u OŠ”, već na svojem Facebook profilu

Faktograf.hr

U tekstu objavljenom petog prosinca na stranicama Faktografa naslovljenom „Pomoćnica ministrice Divjak u tajnoj Facebook grupi otkriva više detalja o javnom pozivu za dodjelu pola milijuna kuna, nego samo Ministarstvo“, potkrala se nenamjerna greška.

Lidija Kralj, pomoćnica ministrice obrazovanja Blaženke Divjak informacije na koje se Faktograf referira u svojem tekstu, a koje nisu jasne iz samog teksta “Javnog poziva namijenjenog svim učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima i ravnateljima osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj za prijavu inovativnih digitalnih obrazovnih sadržaja (DOS)” nije objavila u zatvorenoj Facebook grupi „Engleski jezik u OŠ“. Istina je da je pomoćnica ministrice Divjak podijelila više informacija o natječaju na Facebooku nego što su stavili u sam tekst natječaja, ali se to nije odvijalo u spomenutoj zatvorenoj grupi, već u komentarima na njenom vlastitom Facebook profilu, u postu koji je najprije bio otvoren za javnost, da bi kasnije za javnost bio zatvoren.

U Facebook grupi „Engleski jezik u OŠ“ o netransparentnosti natječaja se raspravljalo, ali postove nije objavljivala pomoćnica ministrice te im se zbog toga ovim putem ispričavamo. Na navedeno nas je upozorila administratorica spomenute zatvorene Facebook grupe i na tome joj zahvaljujemo.

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Želite nas upozoriti na neodgovorno ponašanje političara? Pišite nam na info@faktograf.hr ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.


Iz kategorije "Aktualno"