Razotkriveno

Predstavljaju se kao medij pa obmanjuju čitatelje na Facebooku

“Nakon nesrece ostala sama bez muza. 2016 godine..svezana sam za kolica, a ja sam zahvana Bogu što sam živa i rodila curicu. Mogu li dobiti lajk podrske. da ste uz mene…podjelite ako me se Vi ne sramite…Hvala svima na podrsci …Alma ❤”, obmanjujući je tekst koji prati gornju fotografiju na Facebook stranici Vijesti.

Predmetna stranica ukrala je vizualni identitet crnogorskog dnevnog lista Vijesti, vjerojatno u pokušaju da se prezentira kao ozbiljan medij.

Žena na slici se, međutim, ne zove Alma. Njeno ime je Rachelle Chapman, a fotografija je preuzeta iz teksta koji je u veljači 2017. godine objavljen na portalu američkog časopisa People.

Radi se o ženi koja je ostala paralizirana u bizarnoj nesreći 2010. godine, zbog čega su je liječnici upozorili da bi trudnoća za nju bila potencijalno opasna. Rachelle i njen muž Chris ipak su željeli dijete, zbog čega se njihova prijateljica ponudila da im bude surogat majka. Rachelle i Chris tako su 2015. ipak dobili bebu koju su priželjkivali, a o čemu je snimljen i reality show.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.