Razotkriveno

Na fotografiji nije Teodora Crnević

„Ova devojka se zove Teodora Crnević. Ona je profesor klarineta i solfeđa u Visokoj Školi. Donirala je svoj bubreg dečaku koji je bio na aparatima. O ovom delu niko ne govori jer svi pričaju o NEKOM Karleušinom mladežu, Parovima, Zadruzi… Širite dalje da svet čuje o dobrim delima i dobrim ljudima“, navodi se na Facebook stranici EM portal uz fotografiju djevojke.

Koristeći se alatima za pretraživanje fotografija poput RevEye Reverse Image Searcha, moguće je utvrditi da se fotografija iste djevojke ranije pojavljivala, između ostalog, i na brojnim ruskim portalima, odnosno da je status koji prati fotografiju lažan. Bing tražilica, pak, objavljenu fotografiju veže uz osobu imena Kimmy Granger.

Također, koristeći se Googlovom tražilicom, moguće je utvrditi da se ime Teodora Crnević veže isključivo uz objavu kakva je podijeljena i na Facebook stranici EM portala.

Fotografija i status koji je prati podijeljen je na Facebooku preko šest i pol tisuća puta, brojne podjele ima i na Twitteru.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.