Novak Đoković ne traži vašu podršku protiv laži u medijima

A. Br.

S Facebook stranice Dalicom.eu proteklih se dana masovno dijeli fotografija koja prikazuje lažni citat Novaka Đokovića, jednog od najboljih svjetskih tenisača. Objava je arhivirana ovdje.

„Stop medijima!!! Stvarno mi je žao, ali više ne mogu podneti da novinari pišu laži o meni, zašto to radite? Jesam li vam šta skrivio možda?..Voleo bih kada bi moji fanovi podelili ovu objavu na Facebooku da ovo proširimo dalje“… ispisano je na fotografiji, a kao autor citata potpisan je Novak Đoković.

Nema nikakvih dokaza da je Đoković ikada izgovorio ovu rečenicu, a ni na jednom od svojih službenih kanala nije zatražio svoje „fanove da podijele“ takvu njegovu objavu. Dijeljenje ovog  lažnog citata nije zatražio ni na svojem Twitteru, Instagramu, a ni Facebooku.

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Želite nas upozoriti na neodgovorno ponašanje političara? Pišite nam na info@faktograf.hr ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.


Iz kategorije "Provjera točnosti"