Neutemeljenim naslovom o sabotaži Thompsonovog koncerta do klikova

A.B.

Portal Priznajem.hr objavio je vijest o nestanku struje i ostalim neprilikama koje su se zbile za vrijeme održavanja koncerta Marka Perkovića Thompsona u Splitu pod naslovom “SABOTAŽA!? Thompsonu ugasili mikrofon u Splitu, nema ni svjetla”.

Time je privukao natprosječan broj reakcija na tekst, iako nigdje u tekstu ni na koji se način ne argumentira na čemu uredništvo temelji nagađanje o sabotaži. Štoviše, sabotaža se ne spominje nigdje osim u naslovu, a da se radi o klasičnoj “navlakuši”, jasno je iz citata izvođača. On je na splitskoj pozornici imao više tehničkih problema – nestanak struje, pucanje razglasa te prekid od 15 minuta, a onda je izašao pred publiku i kazao:

“Imali smo jedan peh, nadam se da Bandić nije ovdje”, kazao je Thompson. Ove njegove riječi uredno je prenio i portal Priznajem.

Ni jedan drugi medij, dakako, nije izvijestio ili insinuirao da je koncert bio sabotiran. Naprotiv, tportal je objavio da se “od organizatora moglo čuti kako je po svemu sudeći iskočila trafostanica”.

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Želite nas upozoriti na neodgovorno ponašanje političara? Pišite nam na info@faktograf.hr ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.


Iz kategorije "Provjera točnosti"