Lažne nagradne igre Facebook stranice Dom po mjeri

A. Br.

Lažna nagradna igra Facebook stranice „Dom po mjeri“ u posljednjih nekoliko dana podijeljena je preko 15 tisuća puta.

U Facebook objavi, administratori stranice tvrde da će pokloniti „jednom sretnom dobitniku gotovu montažnu kućicu za izgradnju na lokaciji po izboru“.

Administratori stranice u objavi koriste fotografiju montažne kuće „Balkanika“ koju proizvodi tvrtka Steco Centar iz Bosne i Hercegovine.

„Lajkajte našu stranicu Dom po mjeri , podjelite objavu na Vašem profilu i u komentaru napišite “Dom po mjeri” i označite jednog prijatelja s kojim ćete uživati u ovoj montažnoj drvenoj kućici“, napisano je u objavi stranice „Dom po mjeri“.

Faktograf je kontaktirao tvrtku Steco Centar koja nam je potvrdila da ni na koji način nije povezana s ovom nagradnom igrom.

„Naš logo je inače zaštićen. Trenutno nemamo nikakvu nagradnu igru“, kažu nam.

Faktograf je opširno pisao o lažnim Facebook profilima i stranicama – kako varaju, tko ih kreira i kako se na njima zarađuje – a više možete pročitati ovdje.

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Želite nas upozoriti na neodgovorno ponašanje političara? Pišite nam na info@faktograf.hr ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.


Iz kategorije "Provjera točnosti"