Razotkriveno

Lažne nagradne igre Facebook stranice Dom po mjeri

Foto: FB Dom po mjeri i Steco Centar

Lažna nagradna igra Facebook stranice „Dom po mjeri“ u posljednjih nekoliko dana podijeljena je preko 15 tisuća puta.

U Facebook objavi, administratori stranice tvrde da će pokloniti „jednom sretnom dobitniku gotovu montažnu kućicu za izgradnju na lokaciji po izboru“.

Administratori stranice u objavi koriste fotografiju montažne kuće „Balkanika“ koju proizvodi tvrtka Steco Centar iz Bosne i Hercegovine.

„Lajkajte našu stranicu Dom po mjeri , podjelite objavu na Vašem profilu i u komentaru napišite “Dom po mjeri” i označite jednog prijatelja s kojim ćete uživati u ovoj montažnoj drvenoj kućici“, napisano je u objavi stranice „Dom po mjeri“.

Faktograf je kontaktirao tvrtku Steco Centar koja nam je potvrdila da ni na koji način nije povezana s ovom nagradnom igrom.

„Naš logo je inače zaštićen. Trenutno nemamo nikakvu nagradnu igru“, kažu nam.

Faktograf je opširno pisao o lažnim Facebook profilima i stranicama – kako varaju, tko ih kreira i kako se na njima zarađuje – a više možete pročitati ovdje.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.