Razotkriveno

Prosvjetari još nisu izborili veće plaće

Foto Hina Dario GRZELJ

Klikbejt naslovom „Vlada prihvatila uvjete! Nastavnici i učitelji izborili veće plaće“ portal Zagreb.info obmanjuje čitatelje.

Naime, pregovori čelnika Nezavisnih sindikata zaposlenih u srednjim školama i Sindikata hrvatskih učitelja s Vladom RH nastavljaju se nakon jučerašnjeg prosvjeda na Markovom trgu u Zagrebu gdje se okupilo oko 1.500 prosvjednika. Nakon kraja prosvjeda premijer Andrej Plenković i resorni ministri razgovarali su s čelnicima spomenutih sindikata i najavili da se pregovori nastavljaju. Iako je postojala mogućnost štrajka idućeg tjedna, ta je opcija za sada uklonjena.

“Zaključak sastanka je da će se nastaviti dijalog. Sve naše prijedloge proučit će radne skupine u ministarstvima i doći do konkretnih rješenja”, izjavio je Branimir Mihalinec, čelnih sindikata srednjih škola nakon sastanka.

Štoviše, Mihalinec je jučer obznanio i da je Vladi dan rok od 10 za završetak razgovora.

“Najava štrajka bit će u ladici tako dugo dok razgovori ne završe. Dali smo Vladi rok od 10 dana u kojima ćemo završiti razgovore, razmijeniti argumente i ukoliko naši zahtjevi budu usvojeni u cijelosti ili u većem dijelu tada će najava štrajka ostati u ladici za neko vrijeme”, rekao je Mihalinec.

Sindikati, inače, od Vlade traže rast koeficijenata složenosti poslova za sve zaposlenike u sustavu obrazovanja i to od od 6.11%.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.