Jelena Veljača opovrgnula tvrdnje da je planirala u predsjedničku utrku

S.D.

Društvenim mrežama zadnjih dana kruži informacija kako „Jelena Veljača odustaje od predsjedničke kandidature“. Zagrebačke vijesti “ objašnjavaju“ kako je Veljača Građansku inicijativu “Spasi me” pokrenula u svrhu osobne promocije zbog ulaska u predsjedničku utrku. „Ona je trebala biti projekt HDZ-a i dijela civilnih udruga za razbijanje lijevog biračkog tijela. Stvari su se promijenile nakon EU izbora jer se Plenković našao u velikim problemima zbog lošeg izbornog rezultata“, navode, uz niz insinuacija o Veljačinom privatnom životu.

Te je tvrdnje u izjavi za Večernji list opovrgnula sama Veljača:

„Rekla bih da su teorije zavjere i trolovi u javnom prostoru zapravo smiješni do jedne granice, a s druge strane mislim da ljudi koji objavljuju ovakve stvari, a koje su notorne laži i kleveta koja je kazneno djelo, vrlo opasni jer mislim da su oni svjesni da su to laži“, ustvrdila je Veljača, koja je angažirala odvjetnicu da provjeri postoji li način da se sankcioniraju oni koji šire takve lažne informacije.

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Želite nas upozoriti na neodgovorno ponašanje političara? Pišite nam na info@faktograf.hr ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.


Iz kategorije "Provjera točnosti"