Lažno se predstavljaju kao Konzum i varaju korisnike Facebooka izmišljenom nagradnom igrom

P.V.

Facebook stranica “Konzum Hrvatska” lažno se predstavlja kao službena stranica trgovačkog lanca Konzum, te obmanjuje korisnike Facebooka lažnom nagradnom igrom.

Ova lažna Facebook stranica tvrdi da organiziraju nagradnu igru u trajanju od 4. studenog do 1. prosinca, te da dijele 40 nagrada u iznosima od 600 kuna. Korisnike pozivaju da, ako žele sudjelovati u nagradnoj igri, obavezno lajkaju njihovu stranicu, te da podijele i lajkaju objavu o lažnoj nagradnoj igri. Njihova je objava podijeljena više od 1400 puta.

Uspjeli su obmanuti veći broj korisnika Facebooka, iako je posjetom stranici “Konzum Hrvatska” lako utvrditi da se radi samo o imitaciji službene stranice Facebooka. Ova stranica ima manje od osam tisuća lajkova korisnika, dok stvarnu stranicu Konzuma (koja se i zove samo “Konzum”) prati više od 250 tisuća ljudi.

Faktograf je ranije pisao opširno pisao o lažnim Facebook profilima i stranicama – kako varaju, tko ih kreira i kako se na njima zarađuje – a više možete pročitati ovdje.

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Želite nas upozoriti na neodgovorno ponašanje političara? Pišite nam na info@faktograf.hr ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.


Iz kategorije "Provjera točnosti"