Faktograf.hr

Samo činjenice

Ne postoji objavljena snimka Billa Clintona kako siluje djevojčicu

Izor: World Economic Forum

Portal Istinomprotivlazi.com objavio je članak u kojemu navodi da je “[Bill] Clinton silovao djevojčice a Hillary snimke iznajmljivala pedofilima!”

No, takva snimka ne postoji, premda je interes javnosti za nju naglo porastao u kolovozu ove godine nakon smrti milijardera, razotkrivenog pedofila Jeffreyja Epsteina (Wikipedia).

Prema pisanju Snopesa, o snimci je prvi puta još 2016. godine izvijestio ozloglašeni izvor lažnih vijesti i teorija zavjere WhatDoesItMean.com. Trenutno, primjerice, na svojoj naslovnici drže i vijest o ubojstvu brojne obitelji Republikanca Mitta Romneyja, što, naravno, nije točno.

Članak na IPL je također nastao krajem 2016. godine, no ovih je dana prepravljen i objavljen pod novim datumom, iako ne sadrži ništa novo.

“Video zapis u kojem se vidi kako Bill Clinton siluje 13-godišnju djevojčicu ‘projektiran’ je od strane Izraela, Instituta za obavještajno specijalne operacije (Mossad), a nalogodavac je Jeffery Epstein misteriozni milijarder koji bi mogao sa tom snimkom srušiti Hillary Clinton.”

Kao “dokaz” je objavljen video zapis star tri godine, u kojoj o navodnoj snimci govori osoba koja se predstavlja kao član kolektiva Anonymous.

U međuvremenu, Jeffrey Epstein, 12 godina nakon prvih optužbi za seksualne zločine i suočen s novim optužbama te 45-godišnjom kaznom za trgovinu seksualnim robljem, preminuo u ćeliji ovoga ljeta. Službeno je počinio samoubojstvo, no zbog njegovih veza u visokoj politici i biznisu naširoko se spekulira da je ubijen, kako ne bi za sobom povukao zvučna imena. A navodno ih je imao i na snimkama, budući da je njegova vila bila snimana brojnim video kamerama.

Optužba za silovanje 13-godišnjakinje konkretnije se veže za Trumpa

Ovih se dana uz opciju “ubojstvo” svrstao i patolog, Michael Baden, kojega je unajmio pedofilov brat. Baden, koji je nadgledao obdukciju, tvrdi da su rane na pokojnikovom vratu izgledale više kao ozljede nanesene gušenjem, nego vješanjem.

Među zvučnim imenima iz Epsteinovog kruga je i Bill Clinton. Bivši predsjednik SAD-a, koristio je njegov privatni avion više puta za prekooceanske letove, a u Epsteinovoj rezidenciji je pronađen i bizaran portret Clintona u svečanoj haljini i štiklama.

Ipak, priča o silovanju 13-godišnje djevojčice nije do danas potvrđena, niti je navodna snimka isplivala.

Optužba za silovanje 13-godišnjakinje u Epsteinovoj vili zasad se konkretnije vezuje za aktualnog predsjednika SAD-a, Donalda Trumpa. Priča je aktualizirana kada je Epstein ponovo uhićen u srpnju. Žena pod pseudonimom Katie Johnson okružnom sudu je u New Yorku u studenom 2016. godine podnijela tužbu protiv dvojca. Tvrdila je da ju je Trump 1994. godine, kada je imala 13 godina, privezao za krevet u Epsteinovoj kući, silovao je, udario i prijetio joj da će nestati “poput Marie”, druge žrtve, stara 12-godina.

U tužbi je navedena i svjedokinja koje je tvrdila da je da su i Trump i Epstein znali da imaju seksualne odnose s djecom. Nekoliko dana prije predsjedničkih izbora, Johnson je trebala izaći u javnost, no odustala je. Prema objašnjenju njene odvjetnice Lise Bloom, kao razlog je navela “brojne prijetnje”. To je bila druga prijava protiv Epsteina i Trumpa, iz koje je Johnson uklonila pojedine optužbe.

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Sumnjate u točnost viralnih objava na društvenim mrežama? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.

Faktograf.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice Faktograf.hr slažete se s korištenjem kolačića.